Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 13

Українські інтерактивні книжки для дітей

Вашій увазі – добірка українських інтерактивних книжок для дітей 2011-2015 років. Серед них – і найпростіші, з невибагливою анімацією, і найскладніші, створені за технологією Augmented Reality.

 
Фото: ВСЛ

 

1. “Забавлянки” Галини Малик –

збірка віршів для найменших читачів (“Видавництво Старого Лева”). Інтерактивна версія на iTunes з’явилася 2011 року. Інтерактивних елементів небагато, є нескладна анімація та звукове відтворення тексту. “Забавлянки” вважають першою інтерактивною книжкою для дітей в Україні.

302721_233671846683629_459269834_n

2. “Снігова королева” Г.Х.Андерсена

з ілюстраціями В.Єрка (видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»). iOS-версію було розроблено 2011 року в студії Timecode. Відтоді інтерактивну книжку кілька разів оновлювали. 2015 року вийшла версія книжки для Android

Видиво озвучено англійською

 

 

3. Інтерактивні книжки від видавництва Glowberry Books

Інтерактивну версію урбаністичної історії для дітей

“Мама поспішає додому” Світлани Дорошевої

розроблено 2012 року разом із компанією PocketBook та оновлено 2014-го. Завантажити додаток можна на App Store та Google Play.

Інтерактивну «Книжку-з’їжку» представлено 2011 року компанією Pocket Book разом з видавництвом Glowberry Books. Вона доступна для завантаження на App Store та Google Play. Друкована версія «Книжки-з’їжки» від Ольги Черепанової та Каті Галицької з ілюстраціями Ольги Дегтярьової вийшла друком 013 року.

4. Дитячі казки для iPad від iPublisher

Інтерактивні казки з українською, англійською та російською версіями розробляє українська команда iPublisher з 2012 року. “Колобка“, “Ріпку“, “Дюймовочку“, “Бременських музикантів” та інші казки можна завантажити на App Store.

5. “Дерево щастя” –

одна з книжок Катерини Єгорушкіної із серії “Казкотерапія”. Інтерактивну версію для iOS розроблено 2012 року командою z3x-team. Музика – Михайло Синіцін, ілюстрації – Ольга Поворозник.

6. Серія електронних книжок ZZ Tale

Серію інтерактивних казок від компанії ZZ Wolf відкрила 2014 року казка “Лисиця та журавель“, наступною стала казка “Кіт та миша“. Інтерактивні книжки доступні для iPhone, iPad та Android.

7. Українська народна казка “Котигорошко”

від  KievSeaPirates (2013) з ілюстраціями Івана Суліми. Доступна на App Store.

8. Ipad-додаток “Зовсім нестрашний дракон”

із серії “Історії дракончика ОППІ” (2014) від журналів «Ангелятко» та «Ангеляткова наука».

9. “Ходить котик по лавочці” –

інтерактивна версія 2014 року паперової  книжки від видавництва “Колесо” (уклала Люба П’ятночко, намалювала Олена Гижа). Додаток розроблено для iPad та Android. У книжці зібрано примовлянки і забави для найменших дітей.

screen480x480

10. «Антоміми»

творчої майстерні «Аґрафка» (2015) – інтерактивна версія однойменної друкованої книжки (“Видавництво Старого Лева”, 2014), створена компанією Smart Adventure. Доступна на App Store.

Фото: ВСЛ

Фото: ВСЛ

11. Gadgetarium

– інтерактивна книжка для дітей про гаджети від одеського цифрового видавництва Gutenbergz (2015), створена за технологією доповненої реальності. Краудфандинговий проект: кошти на розробку збиралися на платформі Kickstarter 2013 року. Книжку можна завантажити безкоштовно на App Store.

12. Інтерактивний додаток «The Pumpkin’s Year» (2015) до книжки

 «Гарбузовий рік» Катерини Бабкіної

з ілюстраціями Юлії Пилипчатіної (“Видавництво Старого Лева”, 2014), розробка компанії DigitalDealerz. Цифрову книжку створено за технологією доповненої реальності. Розроблено для iPhone та iPad.

Фото: ВСЛ

Фото: ВСЛ

13. Інтерактивна казка “Люба Жужжа” 

для iPad та Android. Автор ідеї та тексту – Анастасія Лавренішина, розробка режисера та аніматора Анатолія Лавренішина (2015).

 

Наші інтереси: 

Бажаю власникам планшетів приємної розваги!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи