Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська громада Республіки Мозамбік про Голодомор

З 12 по 16 лютого у Республіці Мозамбік, у приватному Університеті ІСПУ, пройшов перший Курс “Вивчення міжнародних конфліктів”, який провів екс-президент Мозамбіку, Президент Фундації Жоакім Чіссано, Завідувач Катедри Вирішення Конфліктів, Др. Жоакім Алберту Чіссано.

Курс «Вивчення міжнародних конфліктів» мав загальну мету надати теоретичну та наукову базу для студентів, для об’єктивного аналізу загальнонаціональних та міжнародних конфліктів. Для цього Курс розпочав початкове вивчення тенденцій, які мають локальний характер, але які провокують ефекти на міжнародному рівні та навпаки.

Курс тривав впродовж одного академічного тижня та зібрав 37 учасників, які представляли викладацький склад Університету ІСПУ, державні заклади (МЗС Мозамбіку, тощо), а також широке суспільство.

У роботі Курсу прийняли участь представники української громади Мозамбіку, які особисто передали Др-у Жоакіму А. Чіссано та окремо його асистентам, докладну та дуже ґрунтовну інформацію про український Голодомор 1932-33 р.р. (http://pt.wikipedia.org/wiki/Holodomor) Так само, інформація про Голодомор була передана журналістам, які були присутні на церемонії закінчення Курсу, яка відбулася 16 лютого 2007р.

Окремо, інформація про Голодомор, а також листи до керівництва Мозамбіку з проханням висловитися щодо цієї проблеми, були передані Голові Парламенту Мозамбіку п. Едуарду Мулембі, а також у Міністерство Іноземних Справ та Кооперації країни.


Коротка біографія Жоакіма А. Чіссано
(http://en.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Chissano)

Народився 22 жовтня 1939 року у с. Мелехісе, провінція Ґаза, Мозамбік. У 1951 був першим негром, який навчався у престижному Ліцеї Салазар (сьогодні середня школа Жузіна Машел). У 1960 їде у Португалію, аби вивчати медицину, але тікає з країни у 1961 через переслідування португальської служби безпеки -- Міжнародна Поліція Оборони Держави (ПІДЕ). У 1963 р. вступає у Фронт Визволення Мозамбіку - ФРЕЛІМО (www.frelimo.org.mz). У 1974, маючи всього 35 років, Жоакім Чіссано стає прем’єр-міністром перехідного уряду (перехід Мозамбіку від колонії Португалії до самостійності), а після проголошення Незалежності Мозамбіку 25 вересня 1975 р., стає Міністром Іноземних Справ країни. Після трагічної смерті Президента Самори Машела у 1986 р., Жоакім Чіссано стає Президентом Народної Республіки Мозамбік. Після перших демократичних виборів у 1994 р., стає президентом Республіки Мозамбік, посада, яку залишає у 2005р. Нині є Президентом Фундації Жоакім Чіссано (http://www.fjchissano.org.mz) та Завідувачем Катедри Вирішення Конфліктів в Університеті ІСПУ.


Сайт української громади Мозамбіку (португ. мовою)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи