Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Українців мобілізовуватимуть в обхід ТЦК: юрист пояснив процедуру

Категорія:

Відтепер українців можуть мобілізовувати рекрутерські компанії, з якими співпрацює Міноборони. Міноборони запустило новий проект призову військовозобов'язаних громадян до лав Збройних сил України.

Як повідомив в TikTok адвокат Сергій Гула, керівництво Міноборони ініціювало співпрацю з рекрутинговими компаніями, що дає змогу мобілізувати громадян добровільно та в обхід ТЦК і СП, пише УНІАН.

Юрист зауважив, що рекрутинг покликаний зробити мобілізацію ефективнішою, оскільки дасть змогу залучити в підрозділи вузькопрофільних фахівців, яких складно знайти через мобілізацію за повістками. Рекрутери вестимуть роботу безпосередньо з військовими частинами, а персональні дані в ТЦК не передаватимуть. У разі відмови від пропозиції не вручатимуть повістку і не буде примусової мобілізації за місцем проживання.

"Одне з головних питань: де ви були раніше? Чому багато айтішників опинилися в піхоті, багато людей, які знають 3-4 мови, опинилися в артилерії. Людей, які могли надати унікальні послуги, відправили копати окопи", – зазначив адвокат.

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, в нашій державі є проблеми з мобілізацією. Експерт повідомляв, що воювати відправляють людей, які не хочуть цього робити, і таким чином військкоми підставляють наших бійців, оскільки немотивовані люди можуть стати зрадниками.

У ЗСУ підкреслювали, що під мобілізацію підпадають військовозобов'язані, яким служити не заважають якісь проблеми зі здоров'ям. Також зазначалося, що мобілізації не підлягають люди, які мають право на відстрочку від служби.

Наші інтереси: 

Важливо змінити совковий підхід набору в Армію, потрібно трансформувати Українську Армію, щоб навіть духу радянщини там не залишилося.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи