Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці можуть втратити безвіз. У Європарламенті назвали причину

Непрозора процедура відбору глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури може привести до втрати безвізового режиму України з Європейським Союзом, йдеться в повідомленні депутата Європейського парламенту від Німеччини, члена комітету ЄП із закордонних справ Віоли фон Крамон:

"У той час, як міжнародна спільнота зайнята Білоруссю, уряд України спішно проштовхує кандидатів, яким не вистачає досвіду і сумлінності, щоб бути обраними керівником САП. Це так не пройде. Український уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальший транш допомоги в розмірі 1,5 млрд євро"- написала вона у Твіттері.

 

 

15 вересня Комітет з питань правоохоронної діяльності ВР прийняв рішення про кандидатів до конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Були обрані сім представників — всі вони не відповідають закону.

16 вересня посли країн G7 заявили про необхідність захисту незалежності і доброчесності Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Вищої антикорупційного суду.

Відомий юрист, народний депутат ВР попереднього скликання Леонід Ємець так прокоментував ситуацію з призначенням ручного прокурора:

"Україну позбавлять безвізового режиму з Європою. Про це говорять депутати Європарламенту. Через бажання Слуг Народу контролювати Спеціального Антикорупційного Прокурора. Який в теорії має бути незалежний і ловити корупціонерів незалежно від їх політичного окрасу. Але ні. Так можуть і, як з Юрченко, не тих кого треба зловити. Тому сьогодні Слуги народу із слугами Путіна (ОПЗЖ) затвердили склад конкурсної комісії чисто із «своїх» людей. Тому їм свого Прокурора, а вам шановні українці мінус безвіз".

Наші інтереси: 

Розуміти, що з цією владою відбувається не тільки відкат назад, але й загроза того, що піднімають голови прокремлівські сили (ОРЖД), які разом зі "слугами" голосують у Верховній Раді закони, що не відповідають інтересам України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Верховна Рада з третьої спроби проголосувала своїх представників в конкурсну комісію з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Верховна Рада з третьої спроби проголосувала своїх представників в конкурсну комісію з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тішить, що свою діяльність з продажу України вони здійнюють хоч з якими труднощами.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!