Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна відзначатиме День захисника України вже третій рік

Світ:

14 жовтня — День захисника України. Цей день є святом Покрови Пресвятої Богородиці і Днем Українського козацтва. Днем створення УПА також вважається 14 жовтня. З 2015 року цей день є державним святом і неробочим днем згідно з указом Президента України Петра Порошенка. 

 Як сказано в указі, це зроблено "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості".

При цьому втратив чинність указ Президента України від 23 лютого 1999 року №202, згідно з яким Днем захисника вітчизни був 23 лютого, як у РФ. У Радянському Союзі 23 лютого був Днем Радянської армії та військово-морського флоту.

День захисника України відзначатимуть цього року вже втретє. З 14 жовтня 2014 року українці вшановують своїх бійців, військові традиції та героїчні подвиги народу.

Святкування Дня захисника України 14 жовтня 2016 розпочнеться з молитви у Софії Київській

Про це повідомив режисер-постановник заходів Сергій Проскурня, передає "Укрінформ".

"У військових частинах та на передовій святкові молебні проведуть військові капелани християнських конфесій. У Софії Київській відбудеться центральний молебень за участю Президента України, Прем'єр-міністра, керівників Українського війська. Молебень проведуть глави усіх християнських конфесій України", - сказав він. 

За словами Проскурні, після молебню на майдані Незалежності клятву на вірність Україні складуть ліцеїсти Військового ліцею імені Івана Богуна, а потім президент Петро Порошенко відкриє виставку військової техніки, яка працюватиме з 14 по 16 жовтня. 

У Львові в День захисника України встановлять меморіальну дошку Герою Василю Сліпаку.

На подвір’ї школи №46 ім. В. Чорновола, що на вулиці Науковій, 90, відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки Василю Сліпаку, який вчився і закінчив школу у 1991 році, інформує прес-служба Львівської міської ради.

А 13 жовтня на території 80-ї десантної бригади відбувся захід приурочений до Дня захисника України. Було проведено панахиду за бійцями, які загинули під час бойових дій. Після цього керівництво бригади та волонтери нагородили благодійників, які постійно підтримують наших військових, повідомила Львівська газета.

Наші інтереси: 

Порошенко цілком правильно зробив, що своїм указом зробив державним Свято захисника України. Ламаємо старі звички, долучаємося до справжніх українських традицій!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ЗСУУПА
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи