Зображення користувача Сергій Стецько.
Сергій Стецько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна в сучасному геополітичному світі

Московська імперія завжди була і залишається тюрмою народів. Останні декілька століть особливо. І сьогодні вона підійшла до своєї остаточної загибелі як імперія.

Усі імперії гинуть.

Наш час відрізняється тим, що імперії сучасності підходять до свого логічного фіналу – розпаду або загибелі.

Найбільшого критичного стану для свого розпаду досягла так звана Росія, а точніше Московська імперія. Економічна і політична системи якої, є вкрай неконкурентними. Нездатними щось серйозне подати на світовий ринок ідей, технологій, економік.

У сучасному світі існує цілий ряд як надімперій так імперій менших за розміром. Серед них ми вирізняємо великі - Китай, ЗДА (З'єднані держави Америки, США), Російська федерація, Індія.

Менші за розміром імперії – Туреччина (колишня Османська імперія), Іран, Ірак, Пакистан. Поділ, звичайно, умовний чи дискусійний.

Але як показали автори книги "Геополітична карта світу ХХ століття" поділ світу на окремі етнічні держави – далеко не завершений процес. І саме за етнічними ознаками будуть формуватися держави. Маленькі, самодостатні, сильні, озброєні. Як Швейцарія, наприклад.

Етнос, що перетворився у націю, здатен створити свою державу за умови утворення національної еліти. Зокрема це – духовна (брахмани), політична (кшатрії), ділова (вайш'ї) та трудова (шудри) – еліти. Коли таке ядро в нації існує, коли є більш менш окреслена історична земля, нація має потугу створити свою державу.

Московська імперія завжди була і залишається тюрмою народів. Останні декілька століть особливо. І сьогодні вона підійшла до своєї остаточної загибелі як імперія.

Точкою біфуркації, точкою неповернення – стала війна проти України. Намагаючись втримати Україну в своїх лапах, ця імперія лише пришвидшує свою загибель. Таймер рахує зворотній відлік часу…

А Україна?

Перебуваючи на перетині геополітичних інтересів численних близьких і дальніх сусідів, на диво залишається моноетнічною державою. Більше того, з розпадом московії – Україна може повернути свої історичні землі – Кубань, Ставропілля, Курська, Воронізька області, тощо.

Треба тільки вистояти. Мати силу і волю.

Наші інтереси: 

Розуміти геополітичну ситуацію, бачити усі політичні процеси "зверху", з надсистеми. Це дає силу і волю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи