Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна серед лідерів цифровізації у світі, тому ми зможемо швидко зробити «паспорти вакцинації» – Шмигаль

Світ:

Прем'єр-міністр України сказав, що треба вакцинувати 70% населення для досягнення колективного імунітету в Україні і що дорожня карта процесу вакцинації в Україні відповідає європейським моделям.

«Наразі згідно із соціологічними опитуваннями готові вакцинуватися приблизно 43% українців. Наша мета – це вакцинація до 70% населення, аби в країні був колективний імунітет. Для цього у нас є чітка дорожня карта, де передбачено всі етапи та процеси реалізації кампанії з вакцинації. Ми очікуємо, що в цьому та наступному році вакцинуються близько 22 млн українців», – цитує слова очільника уряду Урядовий портал.

Денис Шмигаль наголосив, що в Україну має прибути 9 млн доз вакцин. У березні в межах глобальної ініціативи COVAX в Україну будуть відправлені 117 тисяч доз вакцини виробництва Pfizer-BionNTech, а також 500 тисяч доз вакцини від компанії AstraZeneca. Ще 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca очікуються в березні від індійського Serum Institute. 

«Для того, щоб процес вакцинації був успішним, нам усім дуже важливо підвищувати довіру і до вакцини, і до самого процесу. За останні 3 дні через застосунок та портал Дія зареєструвалися на вакцинацію більше ніж 100 тисяч людей. Це лише початок і ми віримо, що кампанія з вакцинування буде успішною», – заявив Денис Шмигаль.

Всі провакциновані громадяни будуть зареєстровані в закритому державному реєстрі, що дасть змогу їм у майбутньому отримати підтвердження того, що вони отримали щеплення.

«Дискусія стосовно так званих «паспортів вакцинації» триває і в Європі, і в усьому світі. Наш уряд також залучений до них. Наразі немає єдиної думки та моделі. Україна одна з лідерів цифровізації у світі, а тому в разі потреби ми зможемо реалізувати відповідний проект таких паспортів», – заявив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що старший науковий співробітник Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, кандидат біологічних наук Надія Жолобак вважає вакцинацію від вірусів небезпечною і безглуздою і припускає, що в Україні вже є природний колективний імунітет. Це означає, що 80% людей мають антитіла проти коронавірусу і це є достатнім для того, щоб вважати розповсюдження коронавірусу обмеженим.  

Завідувачка відділу вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Алла Мироненко стверджує, що вже більш ніж половина населення України перехворіло на COVID-19.

Наші інтереси: 

Розуміти, що Україна з її нинішнім керівництвом буде робити те, що їй скажуть у Євросоюзі. Мавпування. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, українська влада намагається робити трохи більше, ніж їй говорять в ЄС. Бо, дуже зацікавлена в тому, аби й в подальшому бути владою, а не піти під суд.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, українська влада намагається робити трохи більше, ніж їй говорять в ЄС. Бо, дуже зацікавлена в тому, аби й в подальшому бути владою, а не піти під суд.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!