Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна проведе перепис населення разом із компанією Apple

Світ:

Делегація представників компанії на чолі з Марком Ленноном та команда Міністерства цифрової трансформації за підтримки Володимира Зеленського домовилися про спільні проекти та ініціативи.

Про це радісно повідомив на своєму телеграм каналі міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Корпорація надасть нам підтримку у розробці та визначенні пріоритетних проектів, спрямованих на скорочення паперових транзакцій, економію часу персоналу та покращення досвіду роботи громадян та державних службовців.

Міністр Федоров вважає це важливим кроком не лише для цифровізації в Україні, а й для визнання здобутків України у всьому світі. (Яких саме здобутків, не уточнюється).

Отже, згідно з Меморандумом Україна співпрацюватимемо з Apple щодо:

• планованого перепису населення 2022–2023;
• проектів, пов'язаних із переходом у режим paperless;
• розвитку програми Дія для платформи iOS;
• ініціативи з цифрової грамотності;
• залучення цифрових технологій у галузі охорони здоров'я.

"Також створюємо робочі групи щодо реалізації наших спільних ініціатив. Ми вдячні компанії Apple за можливість впровадження найкращих світових рішень. Все для того, щоб досягти нашої головної мети – перетворити державу на зручний та ефективний сервіс, якому хочеться довіряти", – написав міністр.

Урядовий портал продублював його повідомлення українською мовою і додав, що сказав Президент України Володимир Зеленський. А сказав він ось що: «Для нас є одним з головних пріоритетів діджиталізувати усі державні сервіси, роботу органів державної влади». (Почули щось нове?)

Крім того, у повідомленні Урядового порталу зазначається, що Apple співпрацюватиме з Мінветеранів – допомагатиме в цифровізації та аудиту ветеранів, ведення електронних записів про стан здоровʼя ветеранів поточними напрацюваннями щодо збору та обробки інформації з гаджетів від компанії Apple, а також впровадженням телемедицини для ветеранів із віддалених куточків країни.

 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що цифровізація – це добре, але в міру. Якщо йдеться про залучення цифрових технологій у галузі охорони здоров'я, то потрібно розібратися, ЩО вони мають на увазі. Також цікаво, скільки коштів піде на цей проект з державного бюджету.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи