Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна, Польща та Литва єдині в тому, що майбутнє європейської безпеки зараз вирішується в Україні

Категорія:

Спецтема:

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою та Президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою 23 лютого в Києві обговорили наслідки дій Російської Федерації для європейської та регіональної безпеки й скоординували зусилля з метою протидії російській агресії.

22022303.jpg

Фото: president.gov.ua

Як йдеться на сайті Президента України, Польща й Литва підтримують Україну не лише словом, а й справами та роблять важливий внесок у підвищення оборонних спроможностей нашої держави.

«Передані для наших сил безпеки й оборони захисні шоломи, боєприпаси, переносні зенітні ракетні комплекси «Стінгер» – це все допомога, якої українські військові потребують уже зараз», – сказав Володимир Зеленський.

Він висловив подяку за те, що литовські та польські дипломати залишаються працювати на своїх місцях, що є важливим сигналом.

«Цінуємо також миттєву й чітку реакцію Варшави та Вільнюса на останні рішення Російської Федерації визнати «незалежність» квазіутворень, так званих «ЛНР» та «ДНР» та надати дозвіл на використання російських військ поза межами Російської Федерації. Ми єдині в оцінках цих злочинів, цих рішень Російської Федерації. Це – черговий акт агресії проти України, проти нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності. Це – легітимізація військової присутності Російської Федерації на тимчасово окупованому Донбасі, яка до цього вісім років ховалася за шевронами сепаратистів. Це – односторонній вихід Російської Федерації з Мінських домовленостей і підрив багаторічних міжнародних зусиль з мирного врегулювання ситуації на українському Донбасі», – наголосив Володимир Зеленський.

Анджей Дуда зазначив, що вони з Гітанасом Наусєдою прибули до Києва, щоб підтримати Україну, яка сьогодні стоїть перед загрозою російської агресії. Він зауважив, що кроки, які сьогодні робить Президент Росії, є загрозою не лише для України, а й для всього нашого регіону, зокрема східного флангу НАТО та ЄС у цілому.

Наші інтереси: 

Крок до утворення Балто-Чорноморського союзу, на який підштовхує РФ. Нагадаємо, Україна створила тристоронній альянс з Польщею і Великобританією

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи