Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна має знизити пенсії колишнім чекістам - В'ятрович

Україна має йти шляхом Польщі і скасувати додаткові пільги і надбавки до пенсій екс-діячів комуністичного режиму. І зробити це швидше.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Декомунізація у Польщі триває понад 20 років. Вони йдуть цим шляхом, хоч і повільно, але послідовно. Знизити пенсії для колишніх співробітників спецслужб комуністичного режиму - правильний крок. Україна до цього ще не дійшла, але питання обов'язково розглядатимуть. І мають вирішити швидше, ніж поляки", - сказав він.

В Україні фінансові ресурси використовують недоцільно. Є великий фонд для виплати спецпенсій. Часто їх отримують ті, хто не заслуговує, переконаний експерт.

"Ми розпочали декомунізацію фактично лише рік тому з прийняття відповідних законів. Поки що, це лише політичні рішення морально-правового характеру. Але прийде час і до соціальних. Маємо переглянути пенсії осіб, які боролися проти України. Також потрібно залучити державні ресурси для підтримки людей, які боролися за її незалежність", - додав В'ятрович.

Нагадаємо, 12 липня міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак заявив, що уряд країни планує знизити пенсії для 32 тис. колишніх спецслужбовців комуністичного періоду.

Наші інтереси: 

Це давно потрібно було зробити. Як і скасувати закон про ветеранів, якими вважаються всі, хо "воював" до 1954 року. Ветеранами не є НКВДісти! НКВДісти не повинні отримувати більшу пенсію! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ідея гарна! Але нездійсненна :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Ідея гарна! Але нездійсненна :-)

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!