Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і США прискорять підготовку договірної бази у військовій сфері

США відзначають важливість продовження оборонних реформ в Україні. Заступник керівника Офісу президента Роман Машовець провів зустріч із тимчасовим повіреним у справах США Кристиною Квін: йшлося про активізацію роботи у сфері нацбезпеки та оборони.

20010203.png

Крістіна Квін

Про це йдеться у повідомленні на сайті Президента України.

Співрозмовники обговорили перспективи та шляхи подальшого розвитку й поглиблення двосторонніх відносин між Україною та Сполученими Штатами Америки в безпековій, оборонній, воєнно-економічній та військово-технічній сферах.

Особлива увага приділялася можливостям структурування наявних двосторонніх форматів співпраці та обміну досвідом з питань національної безпеки й оборони, що є важливими для обох країн.

Роман Машовець наголосив на необхідності розширення двосторонньої взаємодії у контексті зміцнення обороноздатності України та надання Сполученими Штатами сприяння й практичної допомоги.

Крістіна Квін підтвердила незмінність підтримки України з боку США, зокрема, в межах американського пакета допомоги сектору національної безпеки та оборони, та відзначила важливість продовження оборонних реформ в Україні для досягнення максимальної ефективності військової допомоги з боку Сполучених Штатів.

Сторони погодились активізувати роботу з розвитку двосторонньої договірної бази з питань національної безпеки й оборони.

Нагадаємо, 8 грудня Палата представників США підтримала законопроєкт про оборонний бюджет США на 2021 рік, у якому передбачено, зокрема, надання Україні 250 мільйонів доларів на підтримку і допомогу Збройним силам України. 

Наші інтереси: 

США продовжують підтримувати Україну в оборонній і безпековій сферах.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи