Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і G7. Нашу країну вже вдруге запрошують спостерігачем на саміт цього неформального клубу

Категорія:

І це при тому, що наша економіка не входить ані до першої десятки, ані до першої двадцятки економік світу. Але лідери великої сімки розуміють, що роль України в світі зростатиме.

20230520g7.jpg

Лідери великої сімки разом з лідерами ЄС зустрілися на самміті в Японії

Рік тому я писав про те, що серед лідерів G7 циркулює думка, що можна буде з часом запросити Україну до участі у цьому міжнародному неформальному клубі. Тоді саміт великої сімки проходив у режимі телеконференції, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо знаходився у Києві, тож він вийшов на зв’язок з іншими учасниками разом з Президентом України.

Минув рік. Україну вже вдруге запрошують спостерігачем на саміт G7. Це великий аванс для нашої країни, адже ще минулого року нібито між іншим пролунала думка, що непогано буде G7 перетворити на G8. І замість Росії, яку вигнали з цього клубу, запросити спостерігачем (а потім, можливо, й учасником) Україну. Лідери G7 розуміють, що Україна має потенціал перетворитися на одну з потужних економік світу, адже після закінчення війни Україну очікує потужний інвестиційний бум.

Але тут є небезпека – куди приходять великі гроші, то туди приходять й різні паразити. Тому завдання України ще до закінчення війни перебудувати економічну систему країни, щоб максимально позбутися вузьких місць, де народжуються корупційні схеми.

 

Наші інтереси: 

Україна перетворюється у світового гравця.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи