Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна – це не країна, а планетарне поле бою

Категорія:

У нас досить вузьке розуміння того, що відбувається. Це не характеризує нас погано, як солдата в окопі не характеризує погано звичка оцінювати все становище на фронті за становищем у його конкретному окопі. Проте ширша перспектива зазвичай все ж таки краще, ніж вужча.

Країна – це щось самодостатнє, що визначає свою політику, як вона сама хоче. У нас все тимчасово відкладено у бік через непотрібність. Бо ми – не країна, ми – поле бою, плацдарм.

Усі ми – солдати глобальної світової армії, яка б'ється за те, щоб було, як у Європі та США, а як у РФ – не було. Щоб скрізь не було, як у РФ: і в Польщі, і в Литві, і у Фінляндії, бо, очевидно, що якщо Путін раптом займе наш плацдарм, то він піде до наступного.

Саме розуміння всім світом того факту, що РФ не зупиниться ніколи і зробило війну з нашої особистої проблеми проблемою всього світу. Саме тому ми воюємо не своєю зброєю, а не тому, що Франція просто любить віддавати комусь безкоштовно третину своїх «Цезарів».

Тому нумо ставитися до цього саме так, і це дозволить нам трохи рідше закочувати очі та відчувати жах нерозуміння «як так можна».

Усі об'єкти на території України є воєнними об'єктами.

Усі ми, незалежно від нашої статі та віку, є для РФ «живою силою противника». Військові є просто вістрям списа, але воюють не військові. Воює вся країна. Волонтери є військовослужбовцями та легітимними цілями, що забезпечують безперервність та децентралізованість логістичних ланцюжків. Літні люди, жінки, фермери є потенційними партизанами та інформаторами. Журналісти та блогери є або офіцерами психологічних спецоперацій, або офіцерами морально-психологічної служби, або тими й іншими одночасно.

Розуміння цього факту примиряє з навколишньою реальністю. Львів – не тилове місто. Це Сан-Франциско – тилове місто, а Львів – фронтове місто. Просто не на першій лінії поки що.

Розуміння цього факту дозволяє відмовитись від питання «за що?». За те, що ми є українцями. Ось ти, бабусю, голосувала за Мураєва та дружбу з Путіним, а вони тобі хату розвалили. За що? За те, що ти – українка, бабусю, а що ти там у своєму однокімнатному опорному пункті думаєш про своє військове начальство – це не має значення. Ти є для москаля живою силою ворога незалежно від того, якою є твоя точка зору з будь-якого питання буття, включаючи ставлення до РФ і Путіна.

Тому, бабусю, починай опір. Це – не політичне питання, це – питання виживання.

І якщо ми всі добре виконуватимемо свою роботу, тоді через якийсь час ми зможемо зняти військову форму, хоч би як вона виглядала, і заново стати країною.

Джерело

Наші інтереси: 

МИ всі воюємо на цій війні. У тилу також є багато важливих справ, від яких залежить успішність бойових дій.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую за чітке розуміння поточної ситуації!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую за чітке розуміння поточної ситуації!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Скоріше, Україна намагається створити краще життя, аніж в ЄС та США. Пошта та банки в нас вже кращі. Медицина - подекуди краща. А, з правосуддям - гірше. Замість мігрантів в нас є чиновники-злодії...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Щодо волонтерів - близька особисто мені, волонтерська організація, наразі має 195 замовлень на маскувальні сітки від військових
https://t.me/ecopatrolDnipro/1826. На рахунки цієї організації почали вже переказувати гроші наші підприємці. Мова йде про суми в десятки тисяч гривень.https://t.me/ecopatrolDnipro/1823. Дніпровська філія "Просвіти" теж вже стала впливовою волонтерською організацією. На мою думку, отакі невеличкі волонтерські організації, які працюють чесно та ефективно, є зародками Гартленду.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!