Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна будує вежі на узбережжі Азова: що трапилося

Україна веде переговори про закупівлю патрульних кораблів для потреб Держприкордонслужби, а на узбережжі Азовського моря зводять спостережні вежі.

Про це повідомив глава Державної прикордонної служби Петро Цигикал в інтерв'ю "5 каналу", пояснивши, що заходи пов'язані з агресією Росії в Керченській протоці.

"За сприяння МВС вже ведуться переговори з французькими партнерами про закупівлю 22 сучасних патрульних кораблів", — сказав він.

Цигикал зазначив, що це дасть Держприкордонслужбі можливість повністю прикрити лінію морського кордону і забезпечити надійний захист.

"Ще один важливий елемент — система контролю за надводною обстановкою. Зараз на узбережжі Азовського моря вже побудовано п'ять веж, які протягом року будуть оснащені сучасними засобами візуального та радіотехнічного контролю. Ці об'єкти будуть інтегровані в загальну систему і допоможуть нам повністю контролювати лінію морського кордону", — додав керівник Держприкордонслужби.

Цигикал уточнив, що після подій 25 листопада 2018 року, коли російські військові напали на українські кораблі і взяли в полон українських моряків, кораблі Держприкордонслужби переведені в повну бойову готовність.

"Вони все ще перебувають на позиціях і проходять відповідні тренування. Звісно, враховуючи льодову обстановку. Але в разі військової агресії проти України сил тільки Морської охорони Держприкордонслужби буде мало. Тому ми відпрацьовуємо заходи протидії спільно зі штабом ООС і в єдиному задумі сил сектора національної безпеки і оборони", — розповів він.

Прикордонник також повідомив, що Держприкордонслужба опрацьовує можливі варіанти посилення своїх морських підрозділів у Азовському морі.

"Ми вже провели поточний ремонт кількох наших кораблів і катерів, у минулому році на службу заступили катери проекту UMC-1000 з покращеними ходовими характеристиками, проведено ремонт корабля "Донбас", але це лише початок", — підсумував Цигикал.

Нагадаємо, що 

  • 25 листопада 2018 року корабель РФ протаранив буксир ВМС України і Росія застосувала зброю проти українських військових кораблів, захопивши три судна.

  • 24 українські моряка потрапили в полон до окупантів, троє моряків отримали поранення.

  • 27 і 28 листопада окупаційна влада Криму обрала українцям запобіжний захід, після чого їх вивезли до Москви.

Наші інтереси: 

Посилення морських підрозділів України в Азовському морі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Надійний захист кордонів України на узбережжі Азовського моря - важливе завдання сьогодення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Надійний захист кордонів України на узбережжі Азовського моря - важливе завдання сьогодення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!