Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна без українців - економічна депортація

Категорія:

Про третю хвилю трудової міграції говорять буковинські правоохоронці. Ті, хто виїхав на заробітки за кордон, тепер забирають туди своїх дітей. Майже на 14 відсотків більше дитячих виїздних документів оформили за останній рік. За офіційною інформацією - нині на заробітках майже 150 тисяч буковинців. Неофіційно - їх у кілька разів більше. І все це покоління може просто не повернутися в Україну.

Лише з однієї сільської школи у Магалі торік батьки-заробітчани забрали із собою п'ятеро дітей. Фактично ж тут у кожного четвертого школяра батьки за кордоном. Педагоги зауважують - чим менші такі діти, тим їм важче без батьків. Вони часто плачуть і особливо гостро реагують на зауваження дорослих - мовляв, лише мама має право їх сварити.

Буковинські експерти говорять вже про третю хвилю трудової міграції - так зване «об’єднання сімей». Підрахувати точну кількість таких маленьких імігрантів, кажуть, неможливо. Лише припускають - до п’ятнадцяти тисяч неповнолітніх вже там. І їхня кількість щороку збільшується. Торік майже чотири тисячі маленьких буковинців побувати за кордоном, що у півтора рази більше, ніж було досі. Можливо справді відпочивали там, проте повернулась додому лише половина з них. Тобто можна говорити про тенденцію. Найчастіше їдуть в Італію, Португалію, Іспанію та Чехую. Для сімей заробітчан об’єднання безсумнівно означає порятунок, кажуть фахівці. Проте для держави - це сумнівне майбутнє – виїжджає ціле покоління.

Управління освіти Чернівецької облдержадміністрації цього року навіть розіслало школам рекомендаційні листи: без зволікань приймати дітей заробітчан, які повернулися до дому, у їхні ж класи. Щоправда, за умови, якщо протягом двох місяців вони складуть атестацію з предметів за пропущені роки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи