Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Учені знайшли сліди води на Марсі

Як відомо, на сьогодні посилено вивчається Червона планета. Чи була там вода – одне з основних запитань, що хвилює наших дослідників.

Цікаве відкриття зробили голландські вчені. Разом зі своїми колегами з Німеччини, дослідники надали докази існування на Марсі озера з рідкої води. Результати дослідження опубліковані в американському журналі з планетології – Icarus.

Учені вирішили попрацювати над походженням каналів, що розташовані навколо кратера Хаос Арам. Результати роботи показали, що в Гесперійській ері  на місці кратера було озеро, вкрите шаром льоду. Після сходження льодового покриття потоки води витекли назовні, утворивши канали.
Поступово, за кілька етапів, спершу утворилися два невеликі канали, що й привели до розпаду стінок кратера. Тільки потім виник великий канал.

Ретельне дослідження показало, що для утворення найбільшого каналу знадобилося не менше 90 тисяч кубічних кілометрів води.

Дослідження проводили завдяки інформації про геометрію кратера, яка була отримана зі знімків. Також вчені моделювали гідродинаміку озера.

Ну а відкриття води означає і наявність життя мікроорганізмів. Вчені припускають, що в «озері» ще можна знайти їхні сліди.

За матеріалами сайту  rkm.kiev.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Марсвода
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи