Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Японії на пост чиновників призначають тварин

У Японії на пост чиновників призначають тварин. Дві кішки Басу і Тама і йоркширський тер'єр Марон офіційно працюють на посаді начальника залізничної станції, допомагаючи японським компаніям справлятися з наслідками фінансової кризи. У Японії, в префектурі Івате внесені зміни в штатному розкладі місцевої залізничної станції. 

Згідно з офіційним розпорядженням префектури, на посаду начальника невеликої залізничної станції Окунакаяма-коген призначений, восьмирічний йоркширський тер'єр Марон. 

На роботі новопризначений залізничний чиновник з'являється в спеціальній уніформі і фірмовою кашкеті з кокардою. 

За допомогою такого маркетингового ходу, креативні японці перетворили непомітну станцію на популярний туристичний об'єкт.Щодня її відвідують близько 50 туристів, які приїжджають з усіх кінців країни. 
У префектурі Фукусіма, не покладаючи лап, на благо країни трудиться кішка Басу. Тільки за півроку роботи кішка залучила на станцію 28 тисяч пасажирів, що в півтора рази перевищує звичайний пасажиропотік. 
Найуспішнішим начальником залізничної станції, за результатами роботи, визнана триколірна кішка Тама, дев'яти років. 

Саме Тама, перший з домашніх вихованців, зайняла високий і відповідальний пост начальника залізничної станції Кісі (Kishi) в японській префектурі Вакаяма (Wakayama). 

У 2007 році начальником станції Кісі офіційно призначена кішка Тама. Як і належить. новому начальнику було встановлено невелике платню. 

Згідно посадової інструкції, Тама, одягнена у формений уніформу, зобов'язана зустрічати і проводжати численних приїжджих. 

Після вступу Тами на посаду, за офіційними даними, пасажиропотік на станції зріс на 20%. 
За останні кілька місяців кішка привернула пожертвування на суму близько 10 мільйонів ієн. 
Результати, особливо фінансові, настільки порадували власників залізничної компанії, що кішка Таму була підвищена ... до посади супер-начальниці. 

Після того, як Тама стала супер-начальником станції, у неї з'явилися два чотириногих помічника - Чиби і Мііко. Популярность Тами настільки велика, що з березня 2009 року по залізниці курсує спеціальний поїзд, прикрашений зображенням популярної кішки.

 

 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи