Зображення користувача Андрій Камінь.
Андрій Камінь
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Тернополі жінки не пускають вояків на Схід

Десяток жінок уже добу вартують перед контрольно-пропускним пунктом батальйону тероборони. В’їзд забарикадували абичим. Проте командир батальйону запевняє: участі в АТО його вояки брати не будуть.

Матері солдат запевняють, що удень 15 липня їхніх синів, які тут служать, – відправлять на Схід. Але наголошують, що й половина з них не має навіть бронежилетів.

- З такої безвиході залишається хіба що кричати, – бідкається одна з пікетувальниць. – У сина – маленькі діти, а його сьогодні на Схід кидають… Та ще й без нічого… Навіть бронежилета не видали.

Звідки інформація, що військових з батальйону передислоковуватимуть саме на Схід країни — ніхто так і не уточнив. Самі ж солдатські матері поділилися на два табори. Одні, як пояснили кореспонденту 20minut.ua, приїхали попрощатися з синами. Інші — щоб вплинути на командування нікуди не посилати хлопців.

- Наші депутати з Підволочиського району привезли їм бронежилети. То мій син має захист, – пояснює мати військового.

Ще одна жінка запевнила, що 14 липня розмовляла із командиром батальйону тероборони.

- Він сказав, що хлопців вивезуть, бо є такий наказ, – передає співрозмовниця слова комбата.

Пікетувальниці крізь сльози кажуть, що і їхні сини проти відправки на Схід.

- Мій не хоче їхати, але його застрашили криміналом і змусили написати заяву, що таки їхатиме, – слізно бідкається одна з матерів. – Маємо дитину і повністю одягнути у воєнне, і купити бронежилети, і ще й на смерть послати?

Перед входом на контрольно-пропускний пункт батальйону журналіст поспілкувався із один з місцевих солдатів-противників передислокації. Співрозмовник назвався Володимиром. Пояснює, що до мобілізації уже служив в армії — був зв’язковим.

- Зараз я і не маю з чим їхати, та й не дуже хочу, – пояснює солдат. – 70 відсотків з батальйону не хоче їхати. Я чув, що на всіх є 157 бронежилетів. А мають відправляти 350 хлопців…

Таких вояків командир батальйону територіальної оборони підполковник Ігор Ларін назвав “боягузами і лжепатріотами”.

- І ні на який Схід ми не їдемо. Участі в АТО ці військовослужбовці також не братимуть, – наголосив комбат у телефонній розмові з кореспондентом.
Джерело: 20 хвилин


В тему:

Шоколадне ху#ло забуло головне...

О наш новий і чудовий шоколадний п'ятий президент України - Петро Порошенко

"О новий чудовий ПРЕЗИДЕНТ"

Як пояснити ситуацію на сході України тим, хто цього не розуміє :)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи