Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США розкрили подробиці, скільки триватиме підготовка українських пілотів на F-16

Категорія:

Спецтема:

Директор Повітряних сил Національної гвардії США генерал-лейтенант Майкл Ло (Michael Loh) заявив, що перші українські пілоти, які прибудуть на навчання на винищувачах F-16, можуть завершити програму за три місяці, проте виконувати бойові завдання вони будуть пізніше.

22072101.jpg

F-16С, укомплектований ракетами "повітря"-"повітря"

Про це він сказав на щорічному з'їзді Асоціації військово-повітряних сил у Мериленді, пише "Європейська правда", посилаючись на статтю агентства АР "Ukrainian pilots could be flying F-16s in three months".

Очікують, що перші українські пілоти прибудуть на базу ВПС Національної гвардії Морріс в Тусоні, штат Аризона, до жовтня. Наразі ці льотчики проходять тестування на знання англійської мови, і залежно від їхніх результатів і попереднього досвіду роботи на винищувачах вони можуть завершити навчання в США протягом трьох місяців, заявив Ло.

"Щойно вони отримають дозвіл, вони прилетять і негайно розпочнуть підготовку", – сказав Ло.

За його словами, щоб вкластися у стислі терміни підготовки, навчальній базі в Тусоні, ймовірно, доведеться змістити деякі свої міжнародні зобов'язання з підготовки пілотів, щоб вивести Україну на передній план. "Це – національний пріоритет", – сказав Ло.

Проте після завершення навчання в США українцям потрібно буде повернутися до Європи для проходження додаткової підготовки в НАТО, зазначив він.

Союзники США по НАТО навчають українців також технічному обслуговуванню літаків. Ло не зміг оцінити, скільки часу займе додаткова підготовка.

Генерал Девід Олвін, кандидат на посаду наступного командувача ВПС США, заявив сенаторам на слуханнях 12 вересня, що в середньому підготовка на F-16 може зайняти від шести до дев'яти місяців.

За словами Ло, Повітряні сили США оцінили тримісячний термін на основі тренувань, які українські пілоти пройшли на F-15C, іншому сучасному винищувачі, що базується у Фресно, штат Каліфорнія.

Цей досвід дозволив оцінити, що українські пілоти вже використовують більше західної тактики в польотах, що дозволить скоротити час їхнього навчання.

Він додав, що пілоти, які раніше не мали досвіду польотів на винищувачах, зможуть навчитися керувати F-16 за дев'ять місяців.

Як відомо, українські льотчики вже почали навчання на винищувачах F-16 у Данії. Також відомо, що до навчання українців на F-16 долучаться Греція та Португалія.

Про рішення передати Україні F-16 вже оголосили Данія, Нідерланди та Норвегія.

Наші інтереси: 

На жаль, США робило все, щоб відтягнути поставки F-16 Україні й відповідно навчання льотчиків. Бачимо, що літаки будуть використані у російсько-українській війні аж через 6-9 місяців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи