Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 104
  • Переглядів: 113

У США раптом знайшлися 300 млн. доларів для України – Джейк Салліван пояснив це диво

Категорія:

Спецтема:

Радник із національної безпеки Президента США Джейк Саліван дав доволі заплутане пояснення, звідки узялися ці гроші.

Все зводиться до того, що щось десь колись неправильно порахували, а тепер перерахували – і гроші з’явилися. Питання: а навіщо треба було майже три місяці ламати комедію, розповідати про «злих республіканців, які не дають гроші Україні», якщо гроші були?? А враховуючи, що це вже не вперше перерахували й знайшли помилки – то скільки ще насправді грошей для України ховається в офіційних розрахунках?

А як передає агенція «The New York Post» у Байдена просто зараз є можливість надавати допомогу Україні в межах 4,4 млрд доларів. А також є можливість надавати допомогу з іншого фонду у 6 млрд, але з другого фонду механізм використання грошей дещо складніший.

Само собою республіканці вказують Байдену на те, що він має можливість просто зараз, без узгодження з Конгресом використовувати ці гроші для України, проте він продовжує казати про те, що йому заважають республіканці. Тоді постає ще питання: якщо ти кажеш, що переживаєш за Україну – то чому за два роки, поки діяв закон про ленд-ліз, ти не поставив жодної гільзи для України за механізмом ленд-лізу? Натомість постійно просив у Конгресу додаткових фондів, з яких тільки невелика частина йшла на Україну.

Черговий раз переконуємося, що команда Байдена тільки вдає, що допомагає Україні. В американському суспільстві сильна симпатія до України, от ця команда і вдає, що допомагає. Але є «але»: допомога йде в такому обмеженому обсязі, щоб Україна не програла цю війну, але й щоб не могла перемогти. Щоб ця війна тривала, а під час цієї війни можна і далі розрулювати різні фонди, в яких час від часу будуть спливати різні «помилки», коли щось десь колись не так порахували.

Наші інтереси: 

Треба розуміти, що команда Байдена так регулює надходження допомоги, щоб затягнути війну принаймні до осені.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи