Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У США працює інноваційна цілодобова сонячна електростанція

Нова сонячна електростанція на півдні штату Невада (США) може виробляти енергію як протягом дня, так і в нічний час, таким чином позбуваючись одного із найбільших недоліків використання сонячної енергії. 

Про це пише eco town, посилаючись на американський ресурс inhabitat.com.

Сонячна електростанція Crescent Dunes, що розташована приблизно в 225 милях від Лас-Вегаса, здатна генерувати 110 мегават – цього вистачить на 75 тисяч будинків. Таку потужність тут планують наростити вже у 2016 році.

Сонячна електростанція використовує більш 10 тисяч дзеркальних геліостатів, «розкиданих» по 647 гектарах, що зосереджують сонячне світло на 195-метрову центральну вежу, яка заповнена розплавленою сіллю. Ця сіль нагрівається сонячними променями до майже 537 градусів за Цельсієм і може місяцями зберігати високу температуру, необхідну для вироблення генераторами електрики. 

Система дозволяє поставляти енергію на вимогу, а не тільки тоді, коли світить сонце. Крім того, в такому способі вироблення енергії не тільки нема будь-яких шкідливих викидів і відходів, а й практично не використовується цінний ресурс – вода.

Crescent Dunes було збудовано за 4 роки. На будівництво витратили $1 млрд, більша частина коштів надійшла у вигляді позики з федерального бюджету.

 

 

Наші інтереси: 

Все нові і нові технології впроваджуються в життя. Україна також могла б щось подібне розмістити на своїх землях, які пустують (на півдні). 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи