Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Сахарі побудують місто-вежу на альтернативних джерелах енергії

Проект вежі розробила паризька архітектурна компанія OXO Architectes спільно з Nicolas Laisné Associés. Передбачається, що хмарочос висотою 450 метрів і площею 780 тисяч квадратних метрів використовуватиме дощову воду, сонячну та геотермальну енергію.

Згідно з попередніми підрахунками, неправильної форми вежа зможе збирати у Сахарі до 45 тис кубічних метрів дощової води щорічно. На глибині 4 км під землею ця вода буде перетворюватися у пару, яка, піднявшись на поверхню, запускатиме у роботу генератор. Останній вироблятиме електрику і нагріватиме воду для системи опалення хмарочоса. Дощова вода буде використовуватися також для каналізаційних потреб з подальшою переробкою стічних вод. На додачу, електроенергією забезпечуватимуть і сонячні панелі, розповідають розробники. Архітектори також передбачили певну захисну оболонку для хмарочоса, який постане у найбільшій пустелі світу - досить ворожому і важкому місці для життя. Всередині споруди розробники планують побудувати центральну внутрішню вежу з вертикальним садом, захищеним від суворих умов пустелі.

 
8.jpg

За концепцією французьких проектувальників, хмарочос вбере в себе усі атрибути міста. 
 
 
За словами архітектора Мана Рахді, на близько 22% його площі розмістяться офіси, на 17,5% - готельні номери, на 15% - житлові приміщення, решту - розділять між собою магазини, торгівельні центри, спортивні комплекси, музеї, бари, ресторани, а також бібліотека та метеорологічна обсерваторія. 
 
 

Будівництво «вертикального міста» у Сахарі розпочнеться у 2025 році і триватиме, за оцінками експертів, близько 10 років.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи