Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Німеччині розпочали будувати ділянку "Північного Потоку-2" – ЗМІ

У Німеччині розпочали будівництво ділянки спірного газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив представник "дочки Газпрому" – компанії Nord Stream в інтерв'ю агентству dpa у четвер, 3 травня, повідомляє DW.

"На наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург – Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочаті роботи з викопування котловану і закладки фундаменту для газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування", – зазначено в повідомленні.

За словами представника компанії, роботи ведуться відповідно до встановленого графіку. Зазначається, що крім Німеччини будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія, але дозволи від Швеції, Росії та Данії на реалізацію проекту вартістю 9 млрд євро ще не отримані. Крім того, у Німеччині екологічна організація Nabu оскаржує в суді виданий владою дозвіл на будівництво ділянки газопроводу в прибережних водах.

"Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи", – наголосив представник Nord Stream.

У Данії ділянку "Північного потоку-2" передбачається прокласти паралельно з уже існуючою гілкою першого "Північного потоку" на південь від острова Борнхольм у 12-мильній морській зоні. У Nord Stream переконані, що дозвіл данської влади на прокладку другої "труби" буде отримано, проте розробляють і альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень.

Наші інтереси: 

 "Північний потік-2" (Nord Stream 2) покращить економічний стан Росії, а відтак – дасть їй можливість і надалі загострювати конфлікт на Донбасі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи