Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Нідерландах обмежили використання браузера Chrome у школах: він шпигує і перепродує дані

Міністр освіти Нідерландів і міністр початкової та середньої освіти підписали лист до парламенту Нідерландів, у якому вони описують низку питань кібербезпеки та захисту даних.

Міністерство освіти Нідерландів вирішило накласти деякі обмеження на використання Chrome ОS і веб-браузера Chrome до серпня 2023 року через побоювання щодо конфіденційності даних.

Чиновники стурбовані тим, що сервіси Google збирають дані студентів і надають їх великим рекламним мережам, які використовують їх з метою, відмінною від того, аби допомоги студентам у навчанні.

Оскільки національний наглядовий орган не знає, де і як зберігаються та обробляються особисті дані студентів, є занепокоєння щодо порушення GDPR (Загального регламенту захисту даних) Європейського Союзу.

Міністр освіти Нідерландів і міністр початкової та середньої освіти підписали лист до парламенту Нідерландів, у якому вони описують низку питань кібербезпеки та захисту даних.

У листі пояснюється, що були проведені переговори з Google, Microsoft і Zoom щодо делікатного питання захисту даних, і було надано запевнення щодо того, що майбутні версії програмних продуктів будуть більш прозорими та сумісними з правилами захисту даних, які діють у всьому ЄС.

Що стосується Google, то технологічний гігант пообіцяв, що нові версії для веб-браузера Chrome і Chrome ОS будуть готові до наступного року, отже будуть застосовуватися деякі обмеження на використання, поки нідерландський регулятор зробить нову оцінку.

Навчальні заклади та школи, які тим часом бажають продовжувати використовувати служби Google, повинні будуть виконати додаткові дії, як описано в інструкціях SURF.

Джерело

Наші інтереси: 

Живемо у часи, коли вже нічого не можна приховати. Розуміти це, бути обережними зі своїми персональними даними, усвідомлювати, що нас можуть використовувати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи