Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У МВФ назвали «критично важливий елемент» переговорів з Україною

Місія МВФ працюватиме в Києві до 26 вересня. Питання побудови ефективної антикорупційної інфраструктури є критичним елементом переговорів щодо продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

 

19091203.jpg

Фото: REUTERS

Про це заявив глава департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс на традиційному брифінгу у Вашингтоні, повідомляє УНІАН.

«Антикорупційна інфраструктура - критично важливий елемент. Дискусії про це тривають останні кілька років», - сказав Райс.

Він нагадав, що місія МВФ розпочала роботу в Києві для проведення консультацій за статтею IV статуту МВФ і для ознайомлення з політикою нового українського уряду. За словами Райса, завершення роботи місії очікується протягом двох тижнів, або приблизно до 26 вересня.

За словами прем'єр-міністра України Олексія Гончарука, уряд починає переговори з Фондом про нову програму, розраховуючи на її старт до кінця року. У Національному банку оцінюють потенційний обсяг нової програми в 5-10 мільярдів доларів і прогнозують отримання перших 2 мільярдів до кінця року.

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявляла про те, що нова програма може стати останньою, оскільки в подальшому наша країна зможе обходитися без підтримки МВФ.

За оцінками експертів, Україна проситиме МВФ про нову програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility) обсягом від 6 до 20 млрд дол. строком від 2 до 4 років.

 

Наші інтереси: 

МВФ спонукає Україну до важливих реформ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи