Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Львові "відродили Українську імперію"

У Львові вийшла друком карта, на якій до складу України увійшли території Росії, Польщі, Білорусі, Словаччини і Румунії.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/u-lvovi-vidrodili-ukrayinsku-imperiyu.html

Київ, 27 січня 2009, 07:00  

 У Львові вийшла друком карта, на якій до складу України увійшли території Росії, Польщі, Білорусі, Словаччини і Румунії. У Львові добродійний фонд "Україна - Русь" випустив карту "Соборна Україна", в якій стверджується, що державний кордон Української народної республіки в 1919 році був в 1,6 разів більший від нинішнього, повідомляє радіо "Свобода".   "Це перша настінна карта соборної УНР, на якій відображені українські етнічні землі, які в 1919 році були у складі України. Кубань, Ставропілля, Чорноморщина, Східна Слобожанщина, Стародущина (нині у складі Росії). Берестейщина і Гомельщина (нині у складі Білорусі), Холмщина, Підляшшя, Надсяння, Північна Лемківщина (Польща), Північна Лемківщина (Словаччина), Мармарощина, Південна Буковина (нині у складі Румунії). А Придністров'я - окрема держава", - повідомляє "Свобода".   "На карті, над якою працювала група істориків та вчених, на основі архівних матеріалів виділені території компактного помешкання українців, так звані "клини", де формувалася українська армія. Малиновий клин – Північний Кавказ, сірий клин – Північний Казахстан і Південно-західний Сибір, зелений клин – Південна частина далекого Сходу (головне місто – Владивосток), жовтий клин – Нижнє і Середнє Поволжжя. Площа зеленого клину була вдвічі більша за територію України, тут українці проводили державотворчі процеси: у 1918 році вони вимагали від російського уряду визнати далекосхідний Зелений клин частиною України і оголосили культурну Конституцію українців Далекого Сходу і Самостійну Українську Далекосхідну Республіку", – йдеться в повідомленні радіо.  Примітно, що на карті серед українських земель в 1919 році вказаний і Крим. Один з авторів карти Ростислав Новоженець зауважив: "В одних документах подається, що Крим не належав Україні. Дійсно, коли була проголошена УНР 22 січня 1918 року, а кордони держави Україна були меншими, тоді Крим не було включено до складу УНР і 9 лютого 1918 року, коли відбувся Берестейський мир кордони були визначені міжнародною спільнотою для України. Коли німецька делегація запитала в української сторони, чому не включили Крим до складу України, то представники Української Центральної Ради сказали, що ми хочемо залишити можливість Криму самому визначати свою долю. Однак Скоропадський цю ситуацію поправив і в квітні 1918 року за його вказівкою була встановлена українська влада в Криму. 29 квітня на усіх кораблях Чорноморського флоту були підняті синьо-жовті прапори. А їх було тоді 400. Є архівні матеріали".  Карту розповсюджуватимуть по всій Україні, а також її передадуть українцям, які мешкають на колишніх етнічних українських землях.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/u-lvovi-vidrodili-ukrayinsku-imperiyu.html

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи