Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві проходять змагання військових програмістів за стандартами НАТО

У Києві з 27 по 31 травня на базі інноваційного парку UnitCity пройде другий Національний оборонний хакатон (змагання військових програмістів).

Як повідомили в Кабміні, хакатон відбуватиметься за стандартами змагань НАТО TIDE (Transportation Information for Decision Enhancement) Hackathon.

Протягом тижня 14 команд українських програмістів (42 молодих фахівця) і 15 експертів з інститутів НАТО і країн-членів Альянсу працюватимуть над трьома типами задач: моделювання, кодування і комбіновані змагання.

За задумом організаторів, учасники змагань повинні розробити низку архітектурних, програмних і процесуальних рішень, які дозволять у подальшому ефективно впоратися з вирішенням питань сумісності в секторі безпеки і оборони України.

Відзначається, що змагання за концепцією TIDE Hackathon є традиційним для військових НАТО, таким чином підвищують злагодженість роботи різних підрозділів Альянсу.

Хакатон – захід, під час якого різні спеціалісти у галузі розробки програмного забезпечення працюють над розв'язанням якоїсь проблеми або створенням нового додатку чи сервісу. Український Національний оборонний хакатон проходить у форматі змагань за концепцією TIDE Hackathon (Transportation Information for Decision Enhancement). Цей вид змагань є традиційним для військових НАТО, які таким чином підвищують злагодженість роботи різноманітних підрозділів Альянсу. Такий захід проводиться вже вдруге. Минулого року експерти НАТО високо оцінили рівень українських військових ІТ-спеціалістів, включаючи представників ДПСУ, НГУ та Інституту спецзв’язку. Організатори вітчизняного хакатону: Генштаб Збройних Сил України, Центр стратегічних комунікацій StratComUkraine, за підтримки Управління розвитку автоматизації Збройних Сил України, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів Міністрів України та штаб-квартири НАТО.

Наші інтереси: 

Осучаснення Армії і військової справи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи