Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві представили першу «розумну» зупинку громадського транспорту

5 квітня мер Києва Віталій Кличко провів урочисту церемонію відкриття першої в Україні «розумної» зупинки громадського транспорту. До кінця року в столиці планують встановити 50 таких зупинок. Зупинка заряджається від сонячних батарей, має Wi-Fi, USB-кабелі, бездротові зарядки для телефонів і багато іншого,

Новітні технології, використані при будівництві цієї зупинки, мають зробити приємнішим очікування автобусів і тролейбусів, пише update.com.ua. 

Такий цікавий елемент міської інфраструктури був встановлений на вул. Великій Васильківській, 4. 

Конструкція зупинки мобільна, не залежить від оперативного підключення до електромережі, дозволяє економити час на монтаж та погодження відповідних документів, пише eco town.

«Щоб наше місто ставало більш сучасним, комфортним і привабливим, ми повинні запроваджувати сучасні технології. Зараз ми презентуємо «розумну» зупинку в «розумному» місті. Ця зупинка гарна, прозора, відповідає всім вимогам сучасного міста. Тут є Wi-Fi, можна підзарядити телефон. Ввечері вона економить енергію. Якщо людей нема – світло на зупинці не таке яскраве, якщо в вечірній час підходить людина до зупинки – світло стає яскравішим, – зазначив Віталій Кличко. – І тут дуже комфортно сидіти».

Київський міський голова повідомив, що «розумна» зупинка встановлена в рамках впровадження у Києві системи Smart City. Адже транспорт – один із пріоритетних напрямків у реалізації концепції Kyiv Smart City.

Наші інтереси: 

Гарний експеримент. Цікаво, скільки грошей туди вбухали. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи