Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Харкові СБУ викрила прихований склад танкових запчастин, які призначалися окупантам

Світ:

У підпільному сховищі знаходилося 19 танкових двигунів, а також інші комплектуючі до бронетехніки. Сумарна вартість виявленого майна – близько $1,5 млн. Його достатньо для того, щоб відремонтувати половину танкового батальйону.

22042801.jpg

Комплектуючі до військового обладнання. Фото: СБУ

Про це повідомила Служба безпеки України.

СБУ встановила, що нелегальну схованку облаштував 61-річний харків'янин. Він вступив у змову з працівниками місцевих підприємств військово-промислового комплексу та організував викрадення і накопичення танкових двигунів марки 5ТДФА.

За інформацією СБУ, ці силові агрегати планувалося передати російсько-окупаційним військам у разі їх проникнення до Харкова. Двигунами цієї модифікації досі комплектуються російські танки марки Т-64.

На українські танки аналогічної компоновки з початку двохтисячних років встановлюються суттєво модернізовані двигуни зі збільшеною потужністю і надійністю.

За даним фактом слідчі СБУ уже розпочали кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення всього кола осіб, причетних до цього злочину.

Наші інтереси: 

Під час війни виходять на поверхню давні злочини та злочинці. Очистити Україну цією війною і не допустити всього того неподобства, яке було до війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Тільки розстріл буде пересторогою для інших. Все інше не ефективне

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Тільки розстріл буде пересторогою для інших. Все інше не ефективне