Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Донецькій області російські війська розгорнули оперативний штаб

Російські війська знаходяться в Україні вже майже офіційно. На Донбас знову зайшла велика колона з технікою і живою силою, пише tsn.ua. 

Біля селища з гучною назвою Перемога розташувався штаб батальйонної тактичної групи озброєних сил РФ. Ця точка на карті - стратегічно важлива. Населений пункт посередині між Донецьком і Луганськом. А на випадок відступу - до кордону всього 13 кілометрів. 

З території Росії через населений пункт Дібрівка в сторону Дмитрівки вирушила колона техніки, кажуть в РНБО. В її складі 6 систем залпового вогню "Град", 8 тентів "КАМАЗів" і 2 "Уралу" з живою силою. Їхали вони якраз в сторону Перемоги повз Саур-могили. 

Крім того, 5 БТР-ів і "Камаз" з бойовиками в'їхали в Амвросіївку. 

Але найбільша загроза - це колона, яку помітили на дорозі сполученням Старобешеве-Тельманове. У ній - до 100 одиниць техніки. Колона прямує, швидше за все, до Новоазовську. 

"Отримано дані щодо руху колони техніки в кількості до 100 одиниць. Серед яких танки, БТР, РСВЗ "Град", БМП по дорозі сполученням Старобешеве-Тельманове в напрямку населеного Тельманове. Відзначається наявність наступних розпізнавальних знаків на техніці: кола або трикутники білого кольору ", - повідомив спікер АТО Леонід Матюхін. 

З часу прориву кордону терористи і росіяни вже встигли захопити як мінімум 7 населених пунктів. Ведеться постійний обстріл Новоазовська. Українські війська відступили до селища Безіменне за 15 км від Маріуполя. 

Ситуація в Іловайську стає все гостріше. Кілька батальйонів і підрозділи зведених рот 93-й і 17-й бригад Збройних сил України 5-е добу перебувають в оточенні. Бійці розповідають, що вони тримаються, але боєзапас закінчується. 

За словами командира батальйону "Донбас" Семена Семенченко, така ситуація склалася після того, як армійські частини відійшли від міста, а підкріплення немає до сих пір. 

"Якщо все так піде і далі, ми отримаємо братську могилу з добровольчих батальйонів, бо сили людського організму не безмежні", - попередив Семенченко. 

В РНБО на це відповідають, що поранених не встигають евакуювати, а допомога в Іловайськ вже їде. 

"Допомога в Іловайськ доставлена, частина поранених евакуйовані, проте, незважаючи на те, що там зараз ведуться активні бойові дії, ми маємо інформацію, що є ще поранені, тому операція по евакуації поранених і доставки додаткових сил триває", - заявив представник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Про те, що ситуація на Сході не така оптимістична, як це розповідають в РНБО, свідчать карти бойових дій, які складають незалежні експерти. Зокрема, на них посилаються фахівці групи "Інформаційне опір". І територія, яку сьогодні контролюють терористи, на цих картах значно більше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Донецьк
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи