Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Болгарії відновили виробництво 122-міліметрових снарядів для ЗСУ

Категорія:

У болгарському Костенці після перерви у 35 років збройовий завод «Терем» почав виробляти 122-міліметрові артилерійські снаряди радянського зразка для Збройних Сил України. Завод припинив виробництво 122-міліметрових снарядів 1988 року, коли закінчилася холодна війна. У січні 2023 року підприємство поновило випуск снарядів.

23022702.jpg

Фото: VMZ Sopot

Про це йдеться у статті The New York Times "Болгарські заводи та секретні оперативні групи: як Захід полює на радянську зброю".

ЗСУ давно використовують російську зброю, і Захід намагається отримати боєприпаси радянських часів для цієї зброї за допомогою виробників навіть у сільських куточках Східної Європи.

На церемонії перерізання стрічки при запуску нової виробничої лінії у Костенці були присутні представники посольства США.

Старт виробництва боєприпасів на заводі став приємною новиною для жителів Костенця, адже це означає збільшення робочих місць.

Крім того, снарядний завод у місті Сопот перейшов на шестиденний робочий тиждень, щоб задовольняти потреби України у БК. 

Наші інтереси: 

Цінуємо допомогу Заходу, розуміємо, що війна надовго.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи