Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Берліні таки проведуть переговори “нормандських радників”

Українську сторону представляють віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. До складу делегації також входять представники РНБО, Верховної Ради, міністерств оборони та закордонних справ. Російську делегацію очолює заступник глави адміністрації президента Дмитро Козак.

Як повідомляє Укрінформ, основним завданням зустрічі є підготовка саміту лідерів Нормандської четвірки – України, Німеччини, Франції та Росії.

Коли саме відбудеться саміт, наразі невідомо. Українська сторона зацікавлена в найскорішій зустрічі, однак російська постійно знаходить нові перешкоди.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Ангела Меркель провели вже 12-ту телефонну розмову. Вони відзначили важливість подальшої координації кроків щодо мирного врегулювання на Донбасі, а також висловили сподівання, що зустріч радників лідерів країн нормандського формату принесе чіткі рішення та результати, і невдовзі після цього відбудеться зустріч Нормандської четвірки.

Єрмак назвав основні теми переговорів "нормандських радників": підготовка до якнайскорішого скликання саміту Нормандської четвірки та режим "тиші" на Донбасі.

Про це він сказав українським журналістам перед початком зустрічі у Берліні 11 вересня. 

"Українська сторона зі свого боку робить все можливе і навіть неможливе. І ми сподіваємося, що така домовленість буде досягнута", – сказав Єрмак.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що всі ці зустрічі Нормандської четвірки невигідні Україні. Потрібно шукати новий формат переговорів з обов'язковою участю США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи