Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У 91-річної бабці ростуть молоді зуби!

Спецтема:

Анастасія Василівна Редькович – одна з найстаріших жительок села Велимче Ратнівського району Волинської області. Виховала двох дітей, дочекалася трьох онуків і сімох правнуків. Якраз коли в одного з них різалися зуби, бабця сказала рідним, що, певно, зуби ріжуться і в… неї. 

 
 

anastasiya_redkovych.jpg

Анастасія Редькович
Анастасія Редькович

Хто на сміх взяв, хто вдав, що не розчув.

– Та ось подивіться, – на підтвердження бабця відкривала свій беззубий рот. 

Донька Ганна перевірила: і справді, ріжуться. Один уже виліз наверх, а інший саме витикається.

Ця новина швидко облетіла рідних і сусідів, долинула й до нас, журналістів. Незважаючи на літа, бабуся Настя при хорошій пам’яті і розумі. Поговорили трішки про життя-буття і про… зуби.

– Усе болять і болять мені ясна в цьому місці, – скаржиться бабця. – Вже і доторкнутися до них не можу, і їсти. Й сама собі не вірю, що зуби ростуть, сім старих ще є. Років з п’ятдесят тому прийшов бригадир кликати на роботу, побачив, що щока геть спухла, і сказав, що недовго вже з тими зубами мучитися буду. А тепер мучуся від болю, бо стали молоді рости. 

Що цікаво, останнім часом глуха бабця Настя стала чути. Раніше донька Ганна, біля якої живе, коли щось хотіла сказати, мусила їй писати на папері. А це помітила, що мама стала чути, просто трохи голосніше треба до неї говорити. 

Омолодженням організму настає при здоровому способі життя.

Стоматологи, яким розповіла про диво з бабою Настею, дивуються – у їхній практиці такого не було. Поцікавилася щодо цього в інтернет-виданнях. Виявляється, подібні випадки є – молоді зуби й справді ростуть у літніх людей. Диво зі 132-річним Бахрамом з Азербайджану лікарі пояснили можливим омолодженням організму, яке настає при здоровому способі життя. А найбільш «зубастою» бабусею вважається 90-літня жителька Шанхаю, у якої виросло аж… 25 молоденьких зубів!

Валентина ПИЛИПЧУК,
Волинська область
 
Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи