Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Туніс зводить стіну вздовж кордону з Лівією

Влада Тунісу оголосила про початок будівництва стіни на кордоні з Лівією для того, щоб запобігти проникненню на територію Тунісу екстремістів.

За словами прем'єр-міністра країни Хабіба Ессід, стіна протяжністю 168 км закриє приблизно третина тунісько-лівійського кордону від узбережжя Середземного моря вглиб пустелі. Будівництво планується завершити до кінця 2015 року.

26 червня на пляжі в туніському місті Сус туніський студент Сеіфеддін Резго, пов'язаний з екстремістським угрупуванням "Ісламська держава", вбив 38 осіб і поранив ще кілька десятків . Резго приплив на пляж в надувному човні, витягнув захований в пляжному парасолі автомат Калашникова і почав стріляти по відпочиваючим.

Переважна більшість жертв виявилися британцями. Нападника вбила поліція.

Наскільки відомо, перед нападом Резго проходив тренування в Лівії.

Після нападу влади Тунісу оголосила в країні надзвичайний стан.

Заходи безпеки

Після теракту потік туристів в Туніс різко скоротився, а багато європейських туристів, вже відпочиваючі в Тунісі, вирішили в терміновому порядку покинути країну.

null

На місці нападу в місті Сус встановлена ​​меморіальна дошка

Влада вважає, що скорочення числа туристів обернеться збитком, що перевищує півмільярда доларів.

Бар'єр вздовж кордону з Лівією будуватиме армія Тунісу. Уздовж нього через певні інтервали стоятимуть спостережні вежі.

Влада Тунісу також посилили заходи безпеки усередині країни. Серед іншого, в готелі та на пляжі, де відпочивають іноземці, направлено більше 1400 озброєних поліцейських.

Минулого тижня в інтерв'ю Бі-бі-сі Хабіб Ессід сказав, що, швидше за все, Сеіфеддіна Резго тренувала оперуюча в Лівії угруповання "Ансар аль-Шарія", хоча раніше відповідальність за напад взяла на себе джихадистське угрупування "Ісламська держава".

Поліція Тунісу заарештувала вісім чоловік, які підозрюються пособництві Резго. Уряд стверджує, що розкрило цілу мережу ісламістів у Сусі.

Найближчим часом парламент країни має намір схвалити законопроект по боротьбі з терором, який був висунутий на розгляд депутатів ще в 2014 році.

У березні двоє озброєних екстремістів вбили 22 людини, в основному іноземців, в музеї Бардо в столиці країни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи