Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Три вітчизняні державні заводи почали виробництво FPV дронів

Категорія:

Про це повідомив радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник на конференції iForum. З міркувань безпеки він відмовився розголошувати деталі.

23081401.jpg

FPV дрон, ілюстративне фото з відкритих джерел
FPV дрон, ілюстративне фото з відкритих джерел

«Зараз там навчають персонал та працюють над налагодженням закупівлі комплектуючих. Не можу розкривати деталей з міркувань безпеки», – цитує Олійника Мілітарний портал.

Ярослав Олійник наголосив, що Мінстратегпром працює для масштабування та розвитку ринку українських БПЛА. Для цього шукають шляхи партнерства державних та приватних виробників.

Крім того, проводиться локалізація виробництва комплектуючих в Україні та співпраця з міжнародними інвесторами, фондами та виробниками.

На думку Ярослава Олійника, перевагу потрібно надавати українському виробнику.

«У загальній концепції розвитку українського ОПК, про яку говорив Міністр Камишін, ми маємо керуватися економічним націоналізмом. Українського виробника – вперед», – заявив він.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що спеціалісти української компанії AirUnit розробляють FPV дрони з системою самонаведення.

За умови наявності такої системи, оператору FPV дрона потрібно буде захопити ціль виділивши об’єкт на екрані, далі в справу вступить автоматика.

При цьому вирішується проблема втрати зв’язку і промаху дрона: через особливості рельєфу під час пікірування зв’язок може бути втрачений.

Наші інтереси: 

Нарешті почали виробництво власної зброї в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи