Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Трампа закликають дозволити Україні розмістити Javelin на лінії фронту

Категорія:

Американські протитанкові ракети Javelin, які вже прибули в Україну, повинні бути розгорнуті на лінії зіткнення на Донбасі, щоб виконувати стримуючу роль, а не зберігатися на складах за сотні кілометрів від фронту.  Відповідний дозвіл має надати американська адміністрація, заявив у четвер екс-помічник міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії, нині старший директор Penn Biden Center Майк Карпентер.

"Адміністрація Трампа повинна дозволити Україні розгорнути нову протитанкову зброю на фронті, а не наполягати на тому, щоб вона зберігалася під замком в західній Україні. В чому тоді сенс?", - зауважив експерт.

При цьому він додав посилання на статтю, опубліковану на сайті Atlantic Council про поставки американських ПТРК Javelin в Україну, де також наводяться його цитати.

У публікації, зокрема, наголошується, що умова американської адміністрації не розміщувати Javelin на полі бою продиктована бажанням зберегти цю зброю в цілісності. Водночас, за словами Карпентера, "складування протитанкових ракет за сотні миль від лінії фронту нівелює основну мету застосування цієї зброї як стримувального засобу та різко знижує її ефективність".

У цьому зв'язку експерт підкреслив, що "вся суть і полягає в тому, щоб противник двічі подумав про кількість жертв", яку могла би завдати сучасна протитанкова зброя.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Наші інтереси: 

Зброя повинна виконувати свою стримуючу функцію, а не лежати на складах. Правильна заява!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи