Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп думає відмовитися від надання громадянства США за правом народження

Президент США Дональд Трамп заявив, що «дуже серйозно» думає про припинення надання американського громадянства немовлятам, народженим у США особами, які не мають американського громадянства. Трамп вважає цю практику «магнітом для нелегальної імміграції».

Про це пише Reuters.

«Ми дуже серйозно ставимося до громадянства по праву народження, коли у вас з'являється дитина на нашій землі, ви перетинаєте кордон, народжуєте і, вітаю, дитина тепер громадянин США ... Це відверто смішно», — сказав президент США.

Як запевнили Трампа його адвокати, ці зміни можна запровадити за допомогою одного указу. 

Наразі згідно з 14 поправкою Конституції США американське громадянство надається кожній дитині, яка народилася на території США, незалежно від громадянства батьків.

Дональд Трамп заявив, що вважає право на громадянство дітей мігрантів "несерйозним". Він вже не вперше казав про бажання скасувати цю поправку.

Припинити практику надання громадянства за правом народження (або за правом ґрунту) заявлялося ним ще під час передвиборної кампанії 2016 року. 

Громадянство США набувається за правом крові або за правом ґрунту. У першому випадку дитина отримує громадянство батьків, незалежно від місця свого народження. У другому випадку громадянство отримує будь-хто, хто народився на території держави, незалежно від громадянства батьків. У США наразі діють обидві концепції.


 

Наші інтереси: 

Дональд Трамп наводить порядок у консервативний спосіб.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи