Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тіллерсон: наріжним каменем насправді є Україна

Ми повинні зробити прогрес в Україні. І Росія, і США прагнуть до поліпшення взаємних відносин, але дії РФ по відношенню до України заважають цьому.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон в ексклюзивному інтерв'ю для CNN.

"Ми намагаємося залишатися зосередженими на справді великих питаннях, якими є Сирія і ситуація там, ситуація в Україні і Східна Європа, і на створенні стабільності у Східній Європі, визнаючи, що ці питання турбують Росію", - сказав він.

Також держсекретар США повідомив, що будуть дуже важливі переговори щодо START (Strategic Arms Reduction Treaty), а також щодо договору  INF (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty).

"Це був важкий рік з Росією. Нам зрозуміло - і я ясно сказав, і президент чітко заявив, що наші дві країни повинні мати більш продуктивні відносини", - сказав Тіллерсон.

"Ми повинні бути дуже відкритими, прямими і відвертими один з одним -  я думаю, що міністр закордонних справ Лавров так само налаштований на це, щоб поліпшити ці відносини, як і я, це складні проблеми, і ми ясно дали зрозуміти, що наріжним каменем насправді є Україна", - сказав Тіллерсон.

Як відомо, в США неодноразово заявляли, що санкції щодо РФ не будуть зняті до відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Наші інтереси: 

США допомагають Україні, і цим треба скористатися, щоб стати справді незалежною державою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи