Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тереза Мей закликала «Велику сімку» посилити тиск на технокомпанії через екстремістський контент

Британський уряд не вперше критикує соцмережі за слабку боротьбу з екстремізмом в мережі. Прем’єрка закликає створити ефективні інструменти для ідентифікації екстремістського контенту та переглянути правила і принципи, якими керуютсья в роботі великі інтернет-компанії.

Тереза Мей планувала обговорити цю проблему під час саміту G7. На її думку, фронт боротьби з ISIS перемістився в інтернет, пише The Guardian. Тому кожна країна повинна заохочувати такі компанії, як Facebook, Google та Twitter, блокувати користувачів, які публікують екстремістський контент та повідомляти про них органам влади, якщо вони створюють загрозу для інших.

На даному етапі прем’єрка не підтримує запровадження фінансових санкцій щодо технологічних компаній, але закликає створити ефективні інструменти для ідентифікації екстремістського контенту та переглянути правила й принципи, якими керуютсья в роботі великі інтернет-компанії.

Нагадаємо, нещодавно газета The Guardian опублікувала внутрішні правила Facebook щодо модерування сторінок користувачів. На прийняття рішень модераторам часто дається близько 10 секунд. При цьому інструкції найчастіше виходять дуже заплутаними й, за даними газети, їх більше сотні. Серед тем, які обмежені до публікацій на сторінках користувачів, є розпалювання ненависті, тероризм, порнографія, расизм, а також канібалізм та інформація про договірні матчі в спортивних змаганнях.

Так, наприклад, влада Німеччини виявилася незадоволеною повільною реакцією соцмережі на неприйнятний контент та схвалила введення штрафів на суму до 53 млн доларів проти соцмереж, які після скарг користувачів не видалятимуть їх. Законопроект стосується не тільки повідомлень, що є фейковими або розпалюють ворожнечу, але й дитячої порнографії та діяльності, пов'язаної з тероризмом, в інтернеті.

В халепу з екстремістським контентом минулого місяця потрапила й Google, якій належить платформа YouTube. Реклама багатьох відомих компаній та організацій з'явилася у відеороликах з екстремістським або образливим змістом. Як пояснила газета The Times, користувачі YouTube отримують по 7,60 долара за 1000 переглядів реклами на своїх відео. Таким чином, рекламодавці (в тому числі державні) спонсорували екстремістів. Компанії довелося вибачатися перед рекламодавцями, а правила монетизації контенту переглянули й зробили більш жорсткими.

Британський уряд не вперше критикує соцмережі за слабку боротьбу з екстремізмом в мережі. Минулого року комітет з внутрішніх справ Палати общин британського парламенту оприлюднив офіційну заяву парламентарів, в якій розкритикували онлайн-платформи за неефективне протистояння загрозі радикалізації. «Інтернет - джерело життя для ISIS та інших терористичних угрупувань», - йшлося у їх заяві. 

Наші інтереси: 

Для захисту від "екстремістського контенту" потрібні зовсім інші мережі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

В існуючих "віртуальних натовпах" (однорівневих соцмережах) ефективна фільтрація контенту неможлива.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

В існуючих "віртуальних натовпах" (однорівневих соцмережах) ефективна фільтрація контенту неможлива.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Без чітко розробленої міжнародної юридичної кваліфікації, яка однозначно визначить поняття: "екстремістський зміст", "образливий зміст", "розпалення ненависті", "расизм", "порнографія в інтернеті" і т.п. будь-яка заборона перетвориться на цензуру і ідеологічну боротьбу в Інтернеті.

Цитата:
Прем’єрка Великобританії Тереза Мей закликає лідерів «Великої сімки» чинити більший тиск на великі технологічні компанії, такі як Facebook і Google, через поширення екстремістського контенту онлайн.

***

В будь-якій соціальній мережі ефективна фільтрація контенту неможлива!

Цитата:
Для захисту від "екстремістського контенту" потрібні зовсім інші мережі.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!