Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Свинячий психотерор: хто поширює паніку?

"Якщо подивитися статистику смертності від пневмонії в Україні, то нічого надприродного не відбувається, - говорить науковий аналітик, соціолог Олена Вороненко. - Незвично, що навколо цього раптом розгорівся такий ажіотаж. Адже рік тому нікому не було діла до того, що у нас люди гинуть від пневмонії, зокрема від вірусної. Скоріше за все, хтось грамотно маніпулює громадською думкою і розпалює паніку".
Це може бути вигідно продавцям медпрепаратів, які в умовах кризи і зростання скепсису з приводу якості дорогих ліків втратили минулі прибутки. А також бажання напередодні можливого мораторію на зростання цін скинути товари і заробити на майбутнє.

Паніка вигідна також виробникам противірусних і імуностимулюючих препаратів (у тому числі і вітчизняним), які, граючи на істерії, збільшують свої продажі.

Не варто відкидати і політику. Зараз на тлі видимої безпорадності влади політичні програми кандидатів на високий пост виглядають набагато ефектнішими.

Посил ясний: чинна влада не може захистити вас від інфекцій, і ви гинете. Хоча, якщо розібратися, інфекції завжди вбивали людей, не придивляючись до дійових осіб у верхах. Тільки раніше на цих смертях не грали.

Пневмонія - гостре інфекційне захворювання, яке викликають бактерії або віруси. Причому пневмонію може викликати не тільки грип, але й інші характерні для наших широт парагрип і аденовіруси.

"Від запалення легенів щорічно вмирають 1-3% хворих пневмонією людей молодого і середнього віку, 15-30% пацієнтів старше 65 років. Всього це близько 7 тисяч українців, - розповіла головний пульмонолог міста Києва Тетяна Баранівська. - В групу ризику потрапляють люди, у яких є супутні хронічні захворювання, цукровий діабет, онкозахворювання, хронічні респіраторні інфекції".

За словами медиків, звичайне ГРВІ досить часто перетікає у гостре запалення. Причини тому різні, але найчастіше - це слабкий імунітет і висока агресивність вірусу.

Джерело: newsru.ua


В тему:

Грипу в Києві немає – лікарі

Свинячий грип став золотою жилою для фармацевтів

Кому вигідно, щоб ви потерпали від страху?

Щеплення від свинячого грипу вбило в 2 рази більше людей, ніж сам грип

Вакцину від грипу застосували для поширення грипу

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи