Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Світильники і люстри в 2021: що нині модно для кухні?

Мінімалізм залишається основним напрямком при створенні сучасних інтер'єрів квартир та будинків, проте особливу увагу слід приділити освітленню.

Цього року, в моді дизайну  квартир збережуться тенденції попереднього 2020. Принаймні так обіцяють. Кухні стануть більш технологічними і багатофункціональними, а варіанти об’єднання кухні і вітальні у єдиний блок стануть ще більш актуальними.

Вибір типу освітлення для кухні

Як правильно обрати модний варіант світильника для кухні, розповідають консультанти інтернет-магазину BRILLE (https://www.brille.ua/), що спеціалізується саме на стильних люстрах для віталень, кухонь і навіть для вуличного освітлення.

Вибір люстри для кухні — завдання неабияке. Світло в цій зоні має працювати як на комфорт під час їжі, так і на зручність та безпеку під час її приготування.

Чи то вуличний світильник чи то кухонний, базове питання — це те, які лампи в ньому використовуються:

  • Лампи розжарювання. Класичний але  вже застарілий тип. Вони максимально дешеві, але недовговічні, неекономічні і сильно нагріваються, що критично для кухонь, де багато пари і бризок.
  • Люмінесцентні лампи. Нерідко їх називають енергозберігаючими, що вказує на головне достоїнство: знижене споживання електрики. Однак такі джерела світла дорожче, плюс вони швидко виходять з ладу при частому включенні.
  • Світлодіодні лампи. Ідеальний вибір світильника на кухню — на LED-лампах. Вони дуже економічні і довговічні, термін служби не залежить від періодичності включення. Також подібні лампи безпечні: не б'ються, майже не гріються, не потребують високої напруги, не містять парів ртуті або фосфору. Та й ціна в останні роки стала досить доступною.

Щоб було легше зорієнтуватися у всіх різновидах кухонних світильників, варто розділити їх на кілька типів:

  • Підвісні. Це можуть бути як традиційні, повноцінні люстри, так і невеликі абажури, і світлові панелі в ряд з маленьких лампочок, і навіть підвішені на шнурі окремі лампи або цілі їх грона (актуально для стилю лофт). Підходять для базового і місцевого освітлення над столом або барно. стійкою.
  • Накладні. Компактні пласкі люстри і світлові панелі кріпляться прямо до стелі, що дозволяє економити частину простору під ними - оптимально для невеликих кухонь.
  • Точкові. Мініатюрні моделі, які можуть врізатися в стелю, кріпитися як накладка на нього або монтуватися на невеликому шарнірі-ніжці для зміни напрямку світлового потоку.
  • Вбудовувані. Це можуть бути точкові або накладні джерела, LED-стрічки. В першу чергу вони потрібні для освітлення робочої поверхні, плити і кухонного миття.
  • Периферійні. Декоративне рішення, за допомогою якого можна робити акцент на цікавих дизайнерських деталях.

Як і де правильно вибрати основне освітлення на кухню?

Основне освітлення повинно бути рівномірним і яскравим, але не дратівливим і в ідеалі таким, щоб була змога підсвічувати окремі зони: обідній стіл, робочу поверхню, зону відпочинку чи господарський куточок.

Ідеальний інструмент для зонування простору кухні освітленням — мобільні світильники, встановлені на спеціальні кронштейни. Або комплекс люстр чи бра в єдиному стилі.

Сумніваєтесь — зверніться за порадою до професійного дизайнера, або ж відвідайте спеціалізований магазин освітлення Brille.ua — досвідчені консультанти обов’язково підкажуть потрібний саме вам варіант.

Крім того, BRILLE  — це не лише інтернет-магазин, а й 30 його офлайн-представництв по всій Україні у Києві, Львові, Полтаві, Харкові, Дніпрі, Кривому Розі та Запоріжжі.

В демонстраційних залах та на веб-сторінках BRILLE є все для того, щоб ваша оселя засяяла по-особливому:

  • вишукані люстри та бра,
  • настільні лампи,
  • світлодіодні світильники,
  • вуличне освітлення,
  • лампочки та інші супутні товари.

Одним словом, вибір за вами і пам’ятайте, що головне правило в дизайні будь-якого приміщення — «не переборщити» — добре, що зараз це ще і модно.

Наші інтереси: 

Краса і комфорт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи