Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Суд у Німеччині визнав локдаун «катастрофічною помилкою», порушенням конституції і атакою на «основи суспільства»

Категорія:

Веймарський окружний суд виправдав чоловіка, який порушив обмеження, пов'язані з коронавірусом, у квітні 2020 року. Суд кваліфікував загальну заборону контактів, яку ввела держава, антиконституційною. Це ставить під сумнів всю німецьку політику локдауну.

21012301.jpg

Демонстрація проти коронаційних заходів федерального уряду в Штутгарті. dpa

Рішення суду є політично вибухонебезпечними, тому що впливає на поточні дебати щодо законності державних заходів у боротьбі з коронавірусною інфекцією, пише німецьке видання FOCUS.

Введені в Німеччині заходи проти коронавірусу суперечать конституції, а ухвалені політичні рішення підривають основи суспільства і неприпустимим чином обмежують права громадян на свободу.

Крім того, в суді назвали заходи ізоляції в Тюрингії та у всій Німеччині "катастрофічно помилковими політичними рішеннями з критичними наслідками майже для всіх сфер життя людей".

На думку суддів, навесні 2020 року в Тюрингії та в інших регіонах Німеччини не було "надзвичайної ситуації в області охорони здоров'я". Не було ані ризику того, що система охорони здоров'я впаде, ані небезпеки, що число смертей буде більше, ніж під час "регулярних хвиль грипу".

Отже, держава не мала права віддавати наказ про локдаун і, таким чином, застосовувати "всеосяжні та далекосяжні обмеження основних прав в історії Федеративної Республіки".

Суд скасував штраф у 200 євро за порушення ізоляції чоловіку, який святкував день народження з сімома друзями у своєму дворі, чим порушив Тюрингський указ про захист від коронавірусу.Було дозволено зустрічатися тільки "з однією людиною поза домом".

Місцеві суди по всій Німеччині вже багато місяців розглядають аналогічні справи. Хоча найчастіше йдеться тільки про суму штрафу, Веймарський окружний суд поставив під сумнів правову основу політичного рішення. У разі постанов, які не були прийняті Бундестагом або Ландтагом, кожен суд може сам прийняти рішення щодо конституційності.

Аргументи суду Тюрингії примітні тим, що вони не тільки заперечують законність заходів ізоляції, але й заперечують їх ефективність.

У вироку йдеться, що з загальною забороною на контакти держава атакує "основи суспільства", збільшуючи фізичну відстань між громадянами.На думку суду: "Питання про те, скільки людей громадянин запрошує до себе додому або зі скількома людьми громадянин зустрічається в громадському місці, щоб прогулятися, зайнятися спортом, зробити покупки або посидіти на лавці в парку, державу в принципі не хвилює". 

Громадяни позбавлені своєї фундаментальної свободи вирішувати для себе, яким ризикам вони хочуть піддатися. Згідно з вироком, держава розглядає своїх громадян як об'єкти, які повинні бути "віддистанційовані" силою. "Вільний суб'єкт, який бере на себе відповідальність за своє здоров'я і здоров'я своїх побратимів, відсторонений в цьому відношенні".

З юридичної точки зору, все це, можливо, було б прийнятно, якби держава опинилася в "дуже надзвичайній ситуації", наприклад, коли загрожує "загальнонаціональний колапс системи охорони здоров'я" або стає очевидним, що рівень смертності різко зросте. Однак таких ознак суд не зміг виявити на навесні 2020 року.


Це не перше судове рішення: 97% позитивних результатів ПЛР-тестів є хибними, а карантин незаконний – Апеляційний суд Португалії

Наші інтереси: 

Процес викриття коронавірусної афери й неприпустимих дій урядів всіх держав, які бездумно оголосили навесні 2020 року локдаун.

В тему: 
У Німеччині створили комісію з розслідування коронавірусу і заходів карантинуНімецькі вчені та експерти про аферу Covid-19, Китай, ВООЗ і глобальну корупціюГрупа німецьких адвокатів створює міжнародну мережу юристів, які будуть вести справу проти коронашахрайстваУ Берліні та Лондоні пройшли велелюдні мітинги проти коронавірусних обмежень, диктатури і брехні1 серпня у Берліні пройшла мільйонна демонстрація "Кінець пандемії - день свободи"У Лейпцигу пройшов багатотисячний мітинг проти ковідних обмеженьУ німецькій столиці проходить чисельна акція проти нових епідеміологічних обмеженьНімецький чиновник «злив» звіт, що викриває коронавірусне шахрайство: «Це був глобальний фальшивий переполох»Коронавірус не вплинув на рівень смертності в США – дослідження Університету Джонса ГопкінсаУ Швейцарії проведуть референдум про те, щоб заборонити владі вводити локдаун
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи