Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Суд арештував $300 тисяч Насірова, які він ховав у британських банках

Шевченківський районний суд задовольнив клопотання САП про арешт майже 300 тис. доларів, які перебували на британських рахунках екс-голови ДФС України.

15072801r.jpg

Колишній голова ДФС Роман Насіров. Фото: finmaidan.com
Колишній голова ДФС Роман Насіров. Фото: finmaidan.com

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Колегія суддів Шевченківського районного суду міста Києва задовольнила клопотання прокурора САП про арешт майже 300 тис. доларів, що перебували на британських рахунках колишнього голови Державної фіскальної служби України", - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що за їх даними, екс-голова ДФС щонайменше упродовж 3 років мав у розпорядженні кошти у сумі 297 730 доларів на рахунку у фінустанові на території Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Водночас, як зазначили у антикорупційній прокуратурі, ці гроші не відображались у жодній з декларацій обвинуваченого під час його перебування на посадах держслужбовця, за винятком декларації кандидата в Президенти України, поданої одразу ж після інформування обвинуваченого про виявлення цих коштів правоохоронними органами.

"Крім того, суд додатково розглянув та відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про скасування обов’язків, покладених на обвинуваченого. Наступне засідання призначено на 16:00 год. 3 березня 2019 року", - додали у САП.

Як повідомляв Укрінформ, Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування САП і НАБУ, нагадує Укрінформ.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Водночас 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Кабмін оскаржив це рішення суду.

21 січня Центральна виборча комісія зареєструвала Романа Насірова кандидатом на посаду Президента на виборах 31 березня.

Наші інтереси: 

Повільно, але антикорупційна машина рухається.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Очищення почалося!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Очищення почалося!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Реальне очищення можливе лише як повільний, непоказний, "повзучий" процес. Зайвий галас лише заважає.

Все, що робиться з власної волі, – добро!