Зображення користувача Гендельф Білий.
Гендельф Білий
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 13

Стародавні камені Іки

Традиційне уявлення про розвиток людства знайоме всім: люди починали своє існування з кам’яного віку, будучи напівдикими істотами й ведучи первісний спосіб життя. Проте, сьогодні вже зроблено немало археологічних знахідок, які ставлять звичну теорію про розвиток людства під сумнів. 

У стародавніх книгах, культурних і геологічних шарах часто виявляють сліди та зображення якщо не сучасної техніки, то, в усякому разі, разюче на неї схожих. 

Наприклад, на давньоєгипетському написі часів Сеті-рамсеса II знайдено зображення вертольота, а на надгробній плиті стародавнього храму в Паленке (Південна Америка) є малюнок, що сильно нагадує космічний корабель. У деяких місцях знайдені й зображення людей у скафандрах. 

А однією з найцікавіших знахідок є стародавні камені Іки. Малюнки, зроблені на них, повністю протирічать традиційній концепції еволюції людства.  Деякі фахівці називають ці камені найбільшим відкриттям XX століття. 

 

Камені Іки (фото: Итоги.ру)

Камені Іки (фото: Итоги.ру)

Перші згадки про знахідки каменів із дивними зображеннями належать до XVI століття. А в 1570 році індіанський літописець Хуан де Санта Крус Пачакуті написав, що в місцевості Чинчаюнга (сучасний департамент Іка) знаходять багато каменів зі гравірованими малюнками. Але відомими загадкові камені стали завдяки докторові і професорові медицини Хав’єру Кабрері, який присвятив їх колекціонуванню та вивченню майже все своє життя. Експертиза каменів підтверджує їх безперечну і глибоку стародавність. 

Що ж являють собою знамениті камені Іки? Це обкатані рікою валуни андезиту (вулканічна гірська порода). Їх колір, як правило, чорний з різними відтінками, але є також сірі, бежеві, а також рожеві камені. Найменші мають вагу 15-20 грам, а найбільші досягають 500 кг і величиною є до метра в діаметрі. 

Малюнки, нанесені на поверхню каменів, поділяються на декілька тематик: медична, біологічна, етнографічна та ін. 

На поверхні каменів якимось гострим інструментом видряпані сценки полювання на доісторичних тварин, динозаври, астрономи біля телескопа або з підзорною трубою, люди, що розглядають щось через лупу. Є зображення географічних карт із невідомими материками, і навіть картинки, що зображують хірургічні операції з пересадки органів людського тіла. 
 

Люди встромляють ножа у голову динозаврові. Камінь Іки

Люди встромляють ножа у голову динозаврові. Камінь Іки

Доктор Кабрера вважав, що спочатку всі камені були укладені у строго визначеному порядку і по розділах, як у бібліотеці. На жаль, під впливом природних явищ протягом довгого часу, кам’яні «сторінки» перемішалися і втратили строгий порядок. 

Французький дослідник Роберт Шару, що також довгий час вивчав камені Іки, вперше побачивши колекцію доктора Кабрери, у своєму інтерв’ю так її охарактеризував: 

«Не зважаючи на те, що доктор Кабрера попереджав мене, все ж таки, увійшовши до цього залу, я був до глибини душі приголомшений. Мені доводилося бачити багато наскальних малюнків, брати участь в археологічних розкопках, вивчати пам’ятники зниклих цивілізацій. Але те, що я побачив цього разу, далеко перевершувало все... На підлозі, на дерев’яних стелажах, що підіймалися до самої стелі, – всюди лежали камені. Сотні, тисячі чорних каменів різних розмірів. Кабрера не помилився. На кожному з цих каменів можна було чітко розрізнити тонко виконані малюнки, що зображували сцени полювання на доісторичних тварин, карти недосліджених континентів, хірургічні операції...» (Р. Барра, Парі-матч 28.12.1974 р.). 

На деяких каменях можна побачити зображення вершників, причому на таких конях, які, на думку вчених, вимерли на американському континенті ще 150-200 тисяч років тому. Загадка: яких вершників зобразили на каменях невідомі майстри? Ще більшою загадкою є картини, коли людина сидить верхи на динозаврові. 
 

Виконання хірургічної операції. Камінь Іки (фото: Итоги.ру)

Виконання хірургічної операції. Камінь Іки (фото: Итоги.ру)

На двох величезних каменях вагою понад 100 кілограм зображений океан, оточений високими горами. Також на них можна розрізнити контури чотирьох континентів, зображення людей і тварин. Контури континентів різко відрізняються від теперішніх. Сам доктор Кабрера вважав, що там зображені не тільки континенти, що існували до Потопу, включаючи Атлантиду, але і представлена поверхня іншої планети. 

На деяких каменях Іки зображені люди, які, вочевидь, не є нашими предками. У них неймовірно велика голова, що відноситься до тіла як один до трьох- чотирьох, і незвичайна будова рук. 

Особливо вражають малюнки на медичну тематику. Декілька послідовних малюнків зображують пересадку серця літній людині. Декілька сцен зображують розтин грудної клітини донорові та видалення хворого серця старому. Є камінь із малюнком, з якого видно, що операція вже завершена, але важкий стан пацієнта змушує підтримувати його життя введеними в гортань трубками, з’єднаними з апаратом штучного дихання. 
 

Зображення древніх континентів. Камінь Іки (фото: Итоги.ру)

Зображення древніх континентів. Камінь Іки (фото: Итоги.ру)


Всі ці зображення, поза сумнівом, свідчать про чудове знання древніми людьми географії, медицини, анатомії, фізіології людини та інших складних наук. 

Підстав вірити у достовірність каменів Іки безліч. Велика стародавність каменів підтверджується експертизами. Припущення про підробку виключається також і простим здоровим глуздом: кому під силу розмалювати десятки тисяч каменів! На думку вчених, камені Іки – одне з чудес XX століття, таємницю якого ще потрібно буде розгадати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Цікаво скільки років цим каменям Іки?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Цікаво скільки років цим каменям Іки?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

На жаль, Олеже, мені не відомо, скільки їм років... У першу чергу через те, що багато дослідників вважають їх підробкою. Крім того, вони знаходяться в приватній колекції. Але, вік деяких артефактів просто зашкалює за мільйони. Їхній вік простежується через породи де їх, знаходять. А вони в свою чергу утворилися мільйони років. Ось тут почитайте.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Треба враховувати, що стародавні люди також мали гарну фантазію - не гірше за нас. Так, якщо ми знімаємо фільми про міжпланетні подорожі - то це зовсім не значить, що ми їх здійснювали чи взагалі коли-небудь будемо здійснювати.

З другого боку, археологія, як і історія, просто нашпиговані підробками. Так, вражаючою підробкою є "Срібний Кодекс" (Біблія Вульфили). На її основі навіть реконструювали "готську мову", і її навіть викладають в університетах.

Проте є речі, які не підробиш, наприклад мегалітичні споруди, згадаймо той же Баальбек. Такі артефакти вже не можливо відкидати. Їх треба досліджувати, пізнавати і використовувати для розвитку.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Гендельф Білий.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь з вами, що дещо може бути підробкою. Багато каменів Іки знайшли чорні археологи, яким не потрібно робити всякі підробки, це не їхня спеціалізація. Крім того є про такі артефакти пишуть в багатьох книжках і на багатьох сайтах. Чого вартує шотландський цвях, про який пишуть всюди. Ось ще один матеріал по цій темі.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.