Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США запустять супутники для відстеження ракетних загроз

Категорія:

Світ:

Агенція з питань космічного розвитку США анонсувала запуск 28 космічних систем у 2025 році, завданням яких буде спостереження за запусками гіперзвукових ракет.

22071905.jpg

Фото: Getty Images

Про це повідомляє Міністерство оборони США.

 Космічні системи заплановано запустити на орбіту у квітні 2025 року, на їхнє створення витратять орієнтовно понад 1,3 млрд доларів.

 L3Harris Technologies і Northrop Grumman Strategic Space Systems – компанії, які створюватимуть і здійснюватимуть запуск супутників, вже уклали угоди.

Заплановано від кожного виробника створити по два літаки із сімома космічними апаратами для кожного судна – загалом чотири літаки та 28 супутників – для збору інфрачервоних даних і забезпечення мережевого зв'язку.

 "Ці зразки забезпечуватимуть глобальну безперебійну індикацію, виявлення, попередження, відстеження та ідентифікацію постійних і тимчасових ракетних загроз, зокрема від таких, як гіперзвукові ракетні системи", – сказано в повідомленні.

 Нагадаємо, американські військові планують вивести на орбіту два прототипи супутників, призначених для стеження за гіперзвуковими та балістичними ракетами.

Наші інтереси: 

Війна з РФ триватиме, аж поки ця держава-монстр не сконає. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи