Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США та Японія розпочинають економічний діалог для протистояння Китаю та Росії

США та Японія оголосили у п'ятницю 29 липня 2022 року про початок нового економічного діалогу, спрямованого на протидію Китаю та наслідків російського вторгнення в Україну.

220731ssha-yaponiya-2.jpg

Зустріч у Держдепартаменті 29 липня 2022 року
Зустріч у Держдепартаменті 29 липня 2022 року

За повідомленнями японської преси, під час зустрічі міністрів торгівлі та голів дипломатичних відомств у форматі «Два плюс два» мала бути досягнута домовленість про спільні дослідження з виробництва напівпровідників наступного покоління, пише Наш Дом.

У зустрічі взяли участь держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр торгівлі США Джина Раймондо, а також міністр закордонних справ Японії Йосімас Хаясі та міністр торгівлі Коїті Хагіуда.

«Для першої та третьої за величиною економік світу дуже важливо, щоб ми разом захищали економічний порядок, заснований на правилах, у якому всі країни можуть брати участь, конкурувати та процвітати», – сказав Блінкен на відкритті сесії.

Він заявив, що нещодавні світові події, у тому числі пандемія COVID-19 та війна в Україні, продемонстрували вразливість найважливіших ланцюжків постачань, тоді як дедалі більше країн зіткнулися зі збільшенням боргового тягаря через непрозору практику кредитування.

«Примусові та репресивні економічні методи, які застосовує Китайська Народна Республіка, змушують країни робити вибір, який ставить під загрозу їхню безпеку, їхню інтелектуальну власність та їхню економічну незалежність», – сказав Блінкен.

Йосімас Хаясі назвав вторгнення Росії в Україну серйозним викликом міжнародному порядку і, маючи на увазі Пекін, заявив про спроби «несправедливого та непрозорого використання економічного впливу для реалізації стратегічних інтересів» та зміни існуючого міжнародного порядку.

«Щоб ефективно впоратися з цим, важливо обговорювати зовнішню політику та економічну політику як єдине ціле, а не обговорювати їх окремо», – сказав Хаясі.

Японська газета "Ніккей Сімбун" повідомляє, що до кінця цього року в Японії буде створено центр розробки напівпровідників для дослідження напівпровідникових мікросхем, виготовлених за технологією 2 нанометри.

Виробництво напівпровідників має розпочатися у 2025 році, угода про створення центру буде включена до заяви, яка буде опублікована за підсумками сьогоднішньої зустрічі.

Наші інтереси: 

Світові економічні лідери почали обговорення, як протидіяти китайській економічній загрозі та російській агресії. Як відомо, Японія діє непублічно і непоказово, хоча дуже підтримує Україну. Російське вторгнення в Україну підштовхнуло Японію висловити нарешті свої претензії на острови, які загарбала у свій час Росія. Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський розповів, чому змінилася риторика Токіо щодо Курильських островів, коли Путін підставив Сі Цзіньпіна, та як схилити політику Китаю та Туреччини, які звинувачують у війні Росії США та НАТО, на користь України. Японія включилася у велику геополітичну гру.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи