Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США продовжать допомагати Україні захищатися від російської агресії, – Держдеп

США з 2014 року виділили для України понад 2 млрд доларів в якості допомоги у сфері безпеки й продовжать надавати допомогу в галузі безпеки, якої Україна потребує для захисту від російської агресії. Це включає летальні оборонні системи.

21042201.jpg

Прес-секретар Держдепу. Фото: usembassy.gov

Про це заявив глава прес-служби Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу, повідомляє РБК-Україна.

Він зазначив, що США глибоко прихильні партнерству з Україною.

"США з 2014 року виділили понад 2 млрд доларів в якості допомоги у сфері безпеки для України. Ми продовжимо працювати над наданням допомоги в галузі безпеки, якої Україна потребує для захисту від російської агресії, це включає летальні оборонні системи", - сказав Прайс.

Варто також відзначити, що комітет із закордонних справ Сенату США одностайно ухвалив двопартійний проект закону "Про партнерство з Україною у сфері безпеки" (Ukraine Security Partnership Act). Документ збільшує щорічну американську військову допомогу Україні до 300 млн доларів, включно з летальною зброєю.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова. Вона наголосила, що тепер Україна очікує на швидке ухвалення законопроєкту Конгресом США

Раніше комітет Сенату США підтримав законопроект "Про партнерство з Україною у сфері безпеки". Документ передбачає, зокрема, збільшення щорічної військової допомоги США Україні.

Днями Сполучені Штати Америки через Агентство з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі $155 млн доларів.

Наші інтереси: 

Всебічна підтримка США України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи