Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США позбавлять Росію можливості розплатитися з міжнародними інвесторами

Категорія:

Сполучені Штати закриють останню можливість для Росії виплатити мільярдні борги міжнародним інвесторам, що зробить дефолт Росії за своїми боргами вперше після більшовицької революції практично неминучим. Міністерство фінансів США повідомило, що не планує продовжувати ліцензію, яка дозволяє Росії й далі платити власникам російських боргів через американські банки.

22052601.jpeg

Міністр фінансів Джанет Еллен. Фото: Leah Millis/Reuters

З моменту запровадження перших санкцій Міністерство фінансів США видало банкам ліцензію на обробку будь-яких платежів з облігацій з Росії. Термін дії цієї ліцензії сплив опівночі 25 травня, пише Велика Епоха.

Вже були ознаки того, що адміністрація Байдена не бажає продовжувати цей термін. На пресконференції перед початком зустрічі міністрів фінансів країн "Групи семи" у Кенігсвінтері в Німеччині минулого тижня міністр фінансів Джанет Еллен сказала, що "вікно" існує для того, щоб "дати час для впорядкованого переходу та для того, щоб інвестори могли продати цінні папери".

"Очікувалося, що воно буде обмежене за часом", – сказала Еллен.

Нагадаємо, дефолт висить над РФ з березня. Але якось країні-агресору вдавалося домовлятися, щоб відтермінувати свій дефолт. Попри санкції Росії було дозволено здійснювати виплати за російськими облігаціями до 25 травня.

Як Байден 17 березня врятував РФ від дефолту – за вказівкою Держказначейства США Citi-group прийняв платіж від РФ.

Наші інтереси: 

Стежимо за крахом РФ. Він наступить не скоро, але наші західні партнери, здається, вже визначилися, на чий бік ставати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи