Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як Байден 17 березня врятував РФ від дефолту – за вказівкою Держказначейства США Citi-group прийняв платіж від РФ

Категорія:

Світ:

Про те, що жодного дефолту – очікуваного і дуже ймовірного – у рф не сталося, радісно протрубили зранку і тамтешні недо-змі, і американські, такі як «Вашингтон (ком)пост» і Блумберг. 15 березня рф повинна була заплатити $117 млн. – відповідно до своїх зобов’язань по єврооблігаціях. Цінні папери московського уряду випущені, щоб зробити позики за кордоном. Розраховуватися за них треба було в іноземній валюті.

mordor.jpg

"Для Гондору добре, що має буферні держави близько від свогоу кордону"

Джо-«демократ», як відомо, дуже допомагає Україні – стурбованим словом. Одночасно допомагає пуйлу – золотить криваву ручку фактичним зняттям санкцій, пише українська журналістка Людмила Пустельник (вона зараз мешкає у США).

Якби москву дефолт сьогодні таки накрив, то й закінчення війни можна було б сподіватися вже невдовзі. Ось тільки ця війна потрібна не лише кремлівському фюрерові, генноссе бідон – теж у долі. Оось вам деталі, тримайтеся за стілець.

$300 млрд  золото-валютних резервів рф заморозили на Заході – санкції за війну проти України. З москви збиралися платити своїми дерев’яними. На Заході від такої оплати відмовилися, вимагаючи в доларах – як позичали.  В рублях оплата вважалася б недійсною, іншими словами – дефолтом.

Здавалося б, усе зрозуміло: москва не може розрахуватися замороженими коштами, їй оголошують зовнішній дефолт, економіці рф настає належний болт. А там і напад доведеться згортати, бо на порожні шлунок і полиці магазинів загарбницька «вайна» вже не здаватиметься настільки «свящєннай», як досі. Захід бодай так нам допоміг, ура.

Ні, нам не допоміг, а ворогові – так. Вже традиційний американський ніж в спину Україні. Бо платіжне доручення про виплату купонного прибутку за облігаціями зовнішніх позик рф було скероване до іноземного кореспондентського банку ще 15 березня. «Борг погашено!» – рапортував російський мінфін.

Що це за банк такий? Та американський же, Citi-group!

Тільки не подумайте, що це їхня самодіяльність – настільки кричуще порушення санкційних вимог, зокрема, проведення валютних операцій з агресором. Банкірів благословило Держказначейство США, звідти сказали, що «чинний санкційний режим не перешкоджає здійсненню платежів і обслуговуванню суверенного боргу росії в доларах. Щонайменше, до завершення дійсної ліцензії, яке настає в травні цього року».

Іншими словами, орки отримали ще два місяці БЕЗ САНКЦІЙ щодо зовнішнього боргу. Або ж іще 60 з гаком днів на війну з Україною.

Людмила Пустельник пропонує усім, хто в США тримає свої гроші в Citi-банку, забрати їх звідти до якогось іншого. Інакше ваші кошти стають кривавими, ви ними допомагаєте рашистам.

Стаття "Russia says it transferred bond payment to avoid default" у Washington Post пише: "в російських державних ЗМІ йдеться, що гроші були перераховані на рахунок в Citibank в Лондоні. У Сітібанку не прокоментували". 

Цей платіж – перший, сплачений країною-агресором в іноземній валюті з моменту її вторгнення в Україну 24 лютого. Росія стикається з посиленням фінансової ізоляції після того, як санкції Заходу заморозили велику частину її державних валютних резервів, що зберігаються за її межами, і анулювали операції з деякими російськими банками.

Міністр фінансів рф заявив, що якщо санкції призведуть до того, що банки не зможуть поводити платежі в доларах, Росія буде платити в рублях, що, за словами рейтингового агентства Fitch, буде дефолтом.

На веб-сайті Держказначейства США зазначено, що санкції дозволяють здійснювати виплати за російськими облігаціями принаймні до 25 травня.

Ускладнювальним фактором у торговельно-фінансових операціях росії є те, що деякі компанії з підозрою ставляться до будь-яких угод з москвою, навіть дозволених, через занепокоєння щодо складності дотримання санкцій і небажання пов'язувати себе з війною.

Заборгованість росії в іноземній валюті становить близько 40 мільярдів доларів, причому близько половини цього боргу – перед іноземцями.

Наші інтереси: 

Ще один доказ того, що Байден з Путіним домовилися провести "маленьку переможну війну" проти України. Тобто Байден (а також, за деякими даними, канцлер Шольц і президент Макрон) дозволили Путіну напасти на Україну, сподіваючись, що "друга армія світу" переможе Україну за три дні. Але крах Мордору, тобто РФ, – неминучий. Раніше чи пізніше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Яка подвійна гра. Байден як і путлер одна сатана. А американці як і росіяни, з промитими мізками.

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Яка подвійна гра. Байден як і путлер одна сатана. А американці як і росіяни, з промитими мізками.