Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США починають розслідувати російське втручання у європейські справи

Категорія:

Спецслужби США розслідують можливе проникнення агентів Кремля до політичних партій Європи. Як повідомляє британська газета The Teleghaph, Конгрес США доручив директорові національної розвідки країни Джеймсу Клапперу розслідувати випадки незаконного фінансування Росією європейських партій протягом останніх десяти років.

 

Про це докладніше читайте у статті "US to probe Russian meddling in EU" на нашій англомовній сторінці.

У Вашингтоні стурбовані тим, що Росія намагається скористатись розбіжностями серед країн Європи з метою підірвати НАТО, заблокувати реалізацію американської програми протиракетної оборони (ПРО) і домогтися скасування режиму санкцій, запроважених проти Москви після анексії Криму, пише The Telegraph.

Видання також зазначає, що представник британського уряду, ім'я якого не наводиться, висловив побоювання, що Європа може зіткнутись із новою холодною війною.

У статті також зазначається, що російські агенти розгорнули діяльність у Франції, Нідерландах, Угорщині, Австрії й Чехії.

Передбачається, що серед партій, яких торкнеться розслідування, –  ультраправа націоналістична партія «Йоббік» в Угорщині, грецька ультраправа неонацистська партія «Золота зоря», італійська партія «Ліга півночі» і французький «Національний фронт» Марін Ле Пен, який отримав 2014 року кредит від російського банку в розмірі дев'яти мільярдів євро.

Наші інтереси: 

Гібридна війна РФ передбачає хабарі у вигляді фінансування різних партій (від крайньо-правих до крайньо-лівих) для розхитування політичної ситуації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Оце і є справжня сучасна війна. Основний інструментарій - розвідка, аналітика, банківські рахунки, інформаційні операції, високі технології, багатоходові схеми.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Оце і є справжня сучасна війна. Основний інструментарій - розвідка, аналітика, банківські рахунки, інформаційні операції, високі технології, багатоходові схеми.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!